Edirne Toplu Ulaşım Sistemi Şöleni

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi Şöleni -Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: -Bizde AK Partililik, CHPlilik yok, Edirne sevdası, Edirneye hizmet aşkı var (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Bizde AK Partililik, CHPlilik yok, Edirne sevdası, Edirneye hizmet aşkı var dedi.
     Edirne Belediyesi ve Serhat Birlik işbirliğiyle Selimiye Camisi meydanında düzenlenen şölende konuşan Sedefçi, 19 yıldır Edirneye belediye başkanı olarak hizmet ettiğini söyledi.
     Edirnenin en önemli sorunlarından birinin ulaşım olduğunu belirten Sedefçi, Edirne Toplu Ulaşım Sismeti (ETUS) kapsamında Serhat Birlik tarafından alınan 46 otobüsle toplu taşıma sorunun çözüleceğini vurguladı.
     ETUS ve yeni otobüslerle vatandaşların duraklarda uzun süre beklemeden gideceği yere hızla ulaşacağını anlatan Sedefçi, Edirne kabuğunu kırdı, dünya kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Bu sistem yetmeyebilir. 3-5 yıl sonra Edirneye raylı sistem gelebilir. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bu raylı sistemi ETUSu da ortak yaparak oluşturacağız. Amacımız kimseyi mağdur etmemektir şeklinde konuştu.
     Edirnenin çağdaş bir kent olduğuna dikkati çeken Sedefçi, Bakın şölenimizde AK Parti İl Başkanı ve belediye başkanlığına adaylığını koyan sayın Hatipler de burada. Edirnenin menfaatleri için hemen kol kola girerek dostça işbirliği yapmaya çalışıyoruz. Bizde AK Partililik, CHPlilik yok, Edirne sevdası Edirneye hizmet aşkı var diye konuştu.
    
     -Edirne, 13. yüzyıldan bu yana en önemli şehir-
    
     Anadolu Isuzu Genel Müdür Vekili Fatih Tamay da Edirnenin 13. yüzyıldan bu yana Osmanlı Devleti ve Türkiyenin en önemli şehirlerinden biri olduğunu ifade ederek, toplu ulaşımda çağa uygun, yaşlı, çocuk, hamile ve engelliler için inip binmesi kolay araçlar ürettiklerini kaydetti.
     Serhat Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Oltandiken ise Edirnede 220 durak, 7 hat, 10 güzergahla her gün 75 bin yolcu taşındığını bildirdi.
     Yeni araçların Edirnelilerin rahatı için konforlu ve her türlü teknolojiye sahip olduğunu anlatan Oltandiken, 46 araçlık ETUS filosunu 120 araca çıkaracaklarını dile getirdi.
     Konuşmaların ardından Sedefçi, Tamay ve Oltandiken, yeni otobüsler için kurdele kesti.
     Şölende, Edirne Belediye bandosu, halk oyunları ekibi ve 22. nefes dans topluğu bir gösteri sundu.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirne Toplu Ulaşım Sistemi Şöleni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER