Edremit

Edremit-Romanya arasında kültür köprüsü


BALIKESİR (A.A) - Edremitteki Abidin Pak Pakmaya Anadolu Lisesi ve Okul Aile Birliği, Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi Mıkado-Göçmenlerin Yetişkin Eğitimi Yoluyla Entegrasyonu kapsamında 5 günlüğüne Romanyanın Bükreş ve Targu Jiu şehirlerine çalışma ziyareti düzenledi.
     Lise Müdürü Erkan Kiraz, proje ortağı Romanya Genç Ortaklar Derneğinin ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete, okulu temsilen 4 görevli ve 5 velinin katıldığını belirterek, şunları kaydetti:
     Toplantının ilk gününde Almanya, İtalya, Yunanistan, Türkiye ve Romanyadan gelen 5 ortak kuruluş, proje kapsamında devam eden yetişkin eğitimi yoluyla entegrasyon üzerine anket çalışmalarının sonuçlarını ülkeler bazında sundu ve değerlendirdi. Katılımcılar, Targu Jiuda göçmen çocukların eğitim gördüğü bir ilkokulda öğretmen ve velilerle görüşmeler yaptı ve sınıfları gezdi. Son olarak Targu Jiu yerel belediyesi ve 2 göçmen derneği temsilcisi ile belediye binasında toplantı düzenlendi. Türk heyet, ortak ülkelerdeki göçmenlere yönelik yetişkin eğitimine iyi örnekler broşürünün hazırlanması üzerinde ortak bir çalıştay yaptı.
     Heyetin, Bükreşte Romanya Güzel Sanatlar Müzesini gezerek ülkeye ait çok kültürlü sanatsal ve tarihsel örnekleri tanıma fırsatı edindiğini belirten Kiraz, Romanya sanatında Türk, İslam ve Tatar kültürünün örnekleri incelendi. Çalışma ziyareti esnasında diğer ortak ülke katılımcılarıyla ve özellikle Yunanistan temsilcileriyle kültürel etkileşim ve dostluk bağları da güçlendirildi. Projemizin son ortaklık toplantısı 26-30 Haziran tarihlerinde İtalyanın Lecce şehrinde gerçekleşecektir dedi.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Zafer Akpınar
    
     NOT : FOTOĞRAFLAR OKUL MÜDÜRÜNDEN TEMİ

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER