Eğitim her yerde...

Eğitim her yerde... -ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören çocuklar, ESOGÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi İlkokulu sayesinde eğitimlerini ara vermeden sürdürüyor -Okulun sorumlusu Yıldız: -Eğitim sadece okulda olur


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören çocuklar, ESOGÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi İlkokulu sayesinde eğitimlerini ara vermeden sürdürüyor.
     Okulun öğretmenlerinden ve sorumlusu Çetin Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıldır hastane okulunda öğretmen olarak görev yaptığını kaydetti.
     Okulun 2002 yılında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle açıldığını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:
     Okulumuz uzun süre tedavi gören öğrencilerin eğitimine destek vermek için açıldı. Öğrencilerin motivasyonunu artırıcı ve hastalığın etkisinden uzaklaştırmak için çaba gösteriyoruz. Burada uzun süreli yatan hasta çocuklarımız var. Hastane okulda görevli öğretmenlerimiz Ahmet Özkan ve Şerife Taşçı ile çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Onlarla bire bir eğitim yapıyoruz. Okullarıyla işbirliği içinde çalışıyoruz. Temel eğitim ve sosyal aktiviteler yapıyoruz. Uzun süreli yatan çocukların okuluyla işbirliği içinde hareket ederek sınavlarını yapıyoruz. Bu notları, mail ya da faks yoluyla gönderiyoruz. Bu notlar karnelere yansıyor. Buradaki eğitim, okuldaki eğitimle eş değer olduğundan çocuklarımız hiçbir sıkıntı yaşamıyor. Sınıf öğretmenleriyle sürekli irtibat halindeyiz.
    
     -Yaklaşık 300 çocuğa eğitim veriyoruz-
    
     Yıldız, çocukların eğitim süresi konusunda doktorların ve hemşirelerin kendilerini yönledirdiğini ve tedavi sürelerine göre bireysel eğitim planı yaptıklarını bildirdi.
     Bire bir eğitimi çocukların sınıf seviyesine uygun olarak yaptıklarını anlatan Yıldız, şunları söyledi:
     Bölge hastanesi olduğumuz için hastanemizde uzun süreli tedavi gören çocuklar fazla. Yılda yaklaşık 300 çocuğa eğitim veriyoruz. Çocuklarımızdan onkoloji hastası olan, böbrek yetmezliği ve diyabet hastası, kalp yetmezliği ve mide problemi olanlar var. Bölge hastanesi olduğumuzdan sirkülasyonumuz fazla değil. Bu süreci verimli olarak geçiriyoruz. Bir dayatma yapmadan çocuklara etüt çalışması yaptırıyoruz. Çocuğun istediği derse öncelik veriyoruz. Çocuklara rehberlik de yapıyoruz. Çocukların yapamadıkları derslere eğiliyoruz. Okulda bir oyun odamız da var. Sinema ve film günleri yapıyoruz. Tiyatro etkinlikleri düzenliyoruz. Çocukların eğlenceli vakit geçirmesini istiyoruz. Sınıf öğretmeni olduğumuzdan ilkokuldaki sınıflara bakıyoruz. Üst sınıflardaki öğrenciler için Anadolu Üniversitesi ve ESOGÜdeki eğitim fakültelerinden destek istiyoruz. Eğitim sadece okulda olur anlayışı çok yanlış eğitimin her yerde olduğunu gösteriyoruz. Elimizden geldiğince çocuklarımızın eğitimlerine en iyi şekilde destek sağlıyoruz.
     Yıldız, okuldaki desteklerinden dolayı, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönene, rektör yardımcılarına, hastane yönetimine, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine teşekkür etti.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eğitim her yerde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER