Eğitim

Eğitim-Bir-Senden kıyafet eylemi


ZONGULDAK (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubesince, kamu kurum ve kuruluşlarında kılık kıyafetlerin serbest bırakılması için eylemi gerçekleştirildi.
     Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, Endüstri Meslek Lisesi önünde yaptığı açıklamada, kılık ve kıyafet yönetmeliğinin darbe ürünü bir yönetmelik olduğunu iddia etti.
     Kılık kıyafet yönetmeliğini protesto etmek amacıyla işe ve derslere serbest kıyafetle başlayacaklarını anlatan Aşkar, şöyle konuştu:
     Devlet memurlarına adeta üniformalı asker muamelesi yapılmaktadır. Çalışanlar olarak kılık kıyafetlerimizle değil, ürettiklerimizle ilgilenilmesini istiyoruz. Hükümete darbe döneminin izlerini silmesi çağrımızı yineliyoruz. Öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliği değişmiş, imam hatip okullarında bütün derslerde baş örtüsü serbest olacak şekilde kıyafet hakkı tanınmışken öğretmen adaylarına staj dönemlerinde serbest kıyafetle okula gitme hakları iade edilmişken, eğitim çalışanlarının saçıyla ve pantolonunun kumaşıyla ilgilenilmesini kesinlikle doğru bulmuyoruz.
     Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri uygulamayı protesto etmek için kravatlarını okulun kapısına astı.
     Eğitim-Bir-Sen Ereğli Temsilciliğinden yapılan yazı açıklamada da ense tıraşı, saç, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğu, kot ve benzeri pantolon ile başörtü yasağı gibi antidemokratik dayatmalar içeren kılık ve kıyafet yönetmeliğinin protesto edildiği belirtilerek, çalışanların tepkisini iş yerlerine serbest kıyafetle giderek göstereceği kaydedildi.
    
     Muhabir: İdris Köle-Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER