Eğitim

Eğitim-Bir-Senin kuruluşunun 21inci yıl dönümü -Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Uçan: Üyelerinden aldığı güçle kamunun çözüm ortağı haline gelmeyi başaran sendikamız, kavga zemininde rekabeti değil, rekabet zemininde hizmeti il


KÜTAHYA (A.A) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, üyelerinden aldığı güçle kamunun çözüm ortağı haline gelmeyi başaran sendikanın, kavga zemininde rekabeti değil, rekabet zemininde hizmeti ilke olarak benimsediğini bildirdi.
     Uçan, sendikanın kuruluşunun 21inci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, şair ve yazar Mehmet Akif İnanın, 14 Şubat 1992de ülkesi ve milletine sevdalı 15 eğitim çalışanıyla kurduğu sendikanın, 21inci yılında Türkiyenin en büyük sendikası olmanın gurur ve onurunu yaşadıklarını belirtti.
     Sendikacılığı, sınıf ve zümre için yapılacak bir uğraş olarak görmeyen Mehmet Akif İnanın ,Türkümüz dünyayı kardeş bilendir, gökleri insanın ortak tarlası dizelerindeki kuşatıcılıkla yola koyulup yeni bir çığır açarak başlattığı soylu yolculuğun, bütün engel ve badireleri aşarak 231 bini aşkın üyesiyle eğitim çalışanlarının genel yetkili sendikası olması yanında ülkedeki en büyük sendika olmayı başardığına işaret eden Uçan, şunları kaydetti:
     Genelde ülkemizin ve insanlığın, özelde ise eğitim çalışanlarının sorunlarına çözümler geliştirmek, teklifler üretmek amacıyla başlayan özlük ve özgürlük mücadelemiz, kuruluş amacımızda da olduğu gibi hak aramanın merkezi, çözümün adresi olmayı başarmıştır. Her türlü oligarşiye karşı demokratik sistem içinde katılımcılığı esas alarak sendikal kulvarda açtığımız yeni sayfa, sendikacılığın ideolojik kavga alanı olmaktan çıkmasına ve hizmet alanına dönüşmesine de vesile olmuştur. İnsanları ötekileştirmeyen, kucaklayan ve kuşatan misyonun temsilcileri olarak iyilikleri artırmanın ve kötülükleri engellemenin izdüşümü olarak algıladığımız sendikal mücadele bütün hizmet kollarında genel yetkiyle buluşmuştur. Üyelerinden aldığı güçle kamunun çözüm ortağı haline gelmeyi başaran sendikamız, kavga zemininde rekabeti değil, rekabet zemininde hizmeti ilke olarak benimsemektedir. Eğitim öğretim ve bilim hizmet kolunda yaşanan problemlerin çözümünde akıttığı ter ve çözüme attığı imza ile elde ettiği kazanımların sayısını her geçen gün artırarak devam ettiren Eğitim-Bir-Sen, ülkemizin demokratikleşme sürecinde yol açmaya ve yol almaya devam etmektedir. Kuruluşumuzun 21inci yılında, bir tohumda bir fidanı, bir fidanda bir ormanı düşleyerek yola çıkan rahmetli Genel Başkanımız Mehmet Akif İnanı, eski Genel Teşkilatlanma Sekreterimiz merhum Erol Battalı ve ahirete irtihal eden bütün teşkilat mensuplarımızı rahmetle anıp hayırla yad ediyor, gücümüzü oluşturan bütün üyelerimize ve onu temsil eden tüm teşkilatımıza teşekkür ediyoruz.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER