Eğitim

Eğitim-Bir-Sen 6. İlçe Temsilcileri Toplantısı -Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: Öğrencilere serbest kıyafet uygulamasında geri adım atılmaması gerekir


ANTALYA (A.A) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, öğrencilere serbest kıyafet uygulamasından geri adım atılmaması gerektiğini söyledi.
     Gündoğdu, Alanya Bera Otelde düzenlenen Eğitim-Bir-Sen 6. İlçe Temsilcileri Toplantısında yaptığı konuşmada, kamuda yaşanan dayatmalara tepki olmak üzere başlattıkları Kamuda Kılık ve Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza kampanyasında 12 milyon 300 bin imza topladıklarını hatırlattı.
     Bunun bir rekor olduğunu dile getiren Gündoğdu, Anayasal açıdan meşruiyeti olmayan, 1982 model darbe dönemi bakiyesi bir yönetmelikle 30 yıldır sürdürülen kamuda başörtü yasağı, darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetindeki yerini bir an önce almalıdır. Milletimiz kararlığı göstermiş, 12 milyon 300 bin imza ile hükümetin vereceği kararı beklemektedir dedi.
     Çalışanların saçı, bıyığı, ayakkabısının topuk boyu, ense tıraşı ve giydiği pantolonun kumaşı ile ilgilenen ucube bir yönetmelikle sınırlanmak ve tanımlanmak istemediklerini belirten Gündoğdu, Kamu çalışanları olarak darbecilere yönetmeliğinizi de alın gidin diyoruz. Kamusal alan adı altında sürdürdüğünüz kamusal yalanınızın cenderesinde yaşadığınız anlamsızlıklar için yeter diye konuştu.
     Gündoğdu, bir yönetmeliğin değiştirilmesi için 12 milyon 300 bin imzanın bir araya gelmesinin Türkiye tarihinde bir ilk olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Darbeciler ülkeye yıllarca bedel ödettiler. Ama artık bu bedeli ödemek istemiyoruz, özgürlüklerimizi istiyoruz. Öğrencilere serbest kıyafet uygulamasında geri adım atılmaması gerekir. Bu değişikliği içine sindiremeyen, elbisesi sivil ama beyni üniformalı bazı kesimler Akmerkez, Mahmutpaşa ayrımı olur diye korku ve kaygı pompalamakta, doğu bloku ülkeleri ve komünist ülkelerde bile kalmayan tek tipçiliğe kılıf aramaktadır. Fakirliğe haftanın 30 saatinde giyilen okul üniformasıyla çare aramak doğru değildir.
     Yeni eğitim sistemine de değinen Gündoğdu, 28 Şubat dayatması olan 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim uygulamasından vazgeçilmiş ve 4+4+4 yeni eğitim sistemi uygulanmaya konulmuştur. 3 aşamalı olarak tasarlanan yeni eğitim sisteminde hedeflenen amaca ulaşmak için eğitim yatırımları artırılmalı, sistemin fiziki ve müfredata ilişkin altyapısı güçlendirilmelidir dedi.
     Ahmet Gündoğdu, eğitim çalışanlarının sorunlarıyla ilgili görüşlerini de dile getirerek, şunları söyledi:
     4C kapsamında yapılan istihdama son verilmelidir. Milli Eğitim Bakanlığındaki çift başlı rehberlik ve denetim sistemi kaldırılarak birleştirilmesi gerekir. Rehberlik ve denetim mekanizmalarının güçlendirilmesini istiyoruz. Çünkü sorunları olmayan eğitim çalışanları, sorunları olmayan eğitim sistemini inşa eder. Sorunların çözümünün önündeki bürokratik barikat, sürekli yeni sorunlar çıkarmaya ve iş güvencesini tartışmaya açmaya yeltenmemelidir. Eğitim-Bir-Sen olarak mahiyetindekileri çalıştıramayan yöneticilerin maharetsizliklerini perdelemek adına iş güvencesini tartışmaya açmaya yeltenmelerine sessiz kalamayız. Şimdilik sesimizi yükseltmiyoruz. Eğer sesimiz dikkate alınmazsa tepkimizi yükseltmekten de çekinmeyiz.
     Sendika üyelerinin katıldığı ve daha sonra basına kapalı olarak devam eden toplantı, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER