Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever:

Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever: -Yıl sonu itibariyle 150 milyar dolarlık ihracatı yakalamayı hedefliyoruz


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, yıl sonu itibariyle 150 milyar dolarlık ihracatı yakalamayı hedeflediklerini bildirdi.
     Sever, beraberinde AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ile Tarsus Kaymakamlığı, AK Parti ilçe teşkilatı, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Ticaret Borsası ile Şoförler ve Otomobilciler Odasını ziyaret etti.
     Ziyaretlerinde kentin sorunları hakkında bilgi alan Sever, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersini karış karış dolaşıp, tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve muhtarların sorunlarını dinlediklerini, çözülebilecek konumdaki sorunları yerinde, diğerlerini ise Ankarada çözdüklerini söyledi.
     Türkiyenin 2002 öncesiyle bugününü herkesin kıyaslaması ve nereden nereye gelindiğini bilmesi gerektiğini ifade eden Sever, 36 milyar dolarlık ihracatın 135 milyar dolara çıktığını belirterek, Yıl sonu itibariyle 150 milyar dolarlık ihracatı yakalamayı hedefliyoruz. Enflasyon ve büyüme istediğimiz ölçüde devam ediyor dedi.
     İşsizliğin hızla düştüğünü, tüm Avrupayı saran krizden Türkiyenin etkilenmediğini, büyüme oranıyla Türkiyenin dikkat çektiğini anlatan Sever, şunları kaydetti:
     Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde çok daha hızlı büyüyen bir ülke olacağız. Ekonomi Bakanımız ve aynı zamanda Mersin Milletvekilimiz Zafer Çağlayanın desteği ve talimatlarıyla Mersin önümüzdeki süreçte Türkiyenin parlayan yıldızı olacak. 2023deki ihracat hedefimiz olan 500 milyar dolara ulaşmak, kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara yükseltmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Akdeniz Oyunları başta olmak üzere, Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi, Tarsusa 600 yataklı yeni devlet hastanesi, Yenice Lojistik Köyü ve Tarsusa yapılacak olan Çukurova Havaalanı ile Tarsus ve Mersin hızla kalkınacak ve halkımızın refah düzeyi daha da yükselecektir.
     Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ise, Hükümet Konağının depreme dayanıksız raporunun bulunduğunu ve acilen tahliye edilmesi gerektiğini, bu konuda resmi yazışmaları yaptıklarını söyledi.
     Güldibi, Tarsusa yapılmakta olan ve yapılacak olan hizmet çalışmalarıyla ilçenin Türkiyenin cazibe merkezi haline geleceğini belirterek, kentin çeşitli sorunlarını bir dosya ile Bakan Yardımcısı Severe iletti.
     Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü de, Tarsusun yarınlarının çok aydınlık ve parlak olduğunu, bütün dünya için Türkiyenin hedef ülke olması gerektiğini belirterek, Tarsus-Kazanlı Turizm bölgesinde biran önce temel atılmasını beklediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER