Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever:

Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever: -2023 hedeflerimiz belki son derece mütevazı hedefler. Aslında bu hedeflere daha erken ulaşabiliriz. Biz hizmetlere emin adımlarla yürüyoruz


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa sever, 2023 hedeflerinin belki son derece mütevazı olduğunu, aslında bu hedeflere daha erken ulaşabileceklerini belirterek, Biz hizmetlere emin adımlarla yürüyoruz dedi.
     Tarsus ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulunan Sever, AK Parti Tarsus İlçe teşkilatında düzenlenen aşure günü etkinliğine kaldı. Sever, buradaki konuşmasında, Türkiyenin Başbakan Erdoğan öncülüğünde kalkınma hamleleri gerçekleştirdiğini söyledi.
     Türkiyenin gelişmiş ülkeler tarafından kıskanılan ve gıpta edilen bir ülke haline geldiğini ifade eden Sever, Nereden nereye geldiğimizi hep birlikte görüyoruz. 2002de 230 milyar dolar olan milli hasıla, bugün 722 milyar dolara, kişi başına düşen milli gelir ise 3 bin 500 dolardan 10 bin 500 dolara yükseldi. Türkiye bugün dünyanın şapka çıkarttığı bir ülkesi oldu dedi.
     Bu gelişmeleri yeterli görmediklerini ve önlerinde Başbakan Erdoğanın koyduğu 2023 vizyonu ve hedefleri bulunduğunu belirten Sever, şöyle devam etti:
     2023 hedeflerimiz belki son derece mütevazı hedefler. Aslında bu hedeflere daha erken ulaşabiliriz. Biz hizmetlere emin adımlarla yürüyoruz. Hizmetlerimiz sistemli ve disiplinli bir şekilde devam ediyor. Yeni hedefimiz Başbakanımızın dediği gibi 2071. 2071 hedefi çocuklarımız, torunlarımız için, bizden sonra gelen kuşaklarımız için. Onların refah içinde yaşamaları için. Altyapı çalışmaları hızla devam ediyor.
     Tarsusa yapılacak uluslararası havaalanı, Kazanlı-Tarsus Turizm Bölgesi, Yenice lojistik köyü ve 600 yataklı yeni devlet hastanesiyle ilgili çalışmalara da değinen Sever, şunları kaydetti:
     Çukurova Havaalanının ihalesi yapıldı ve yasal süreç devam ediyor. Bunlar geri dönüşü olmayan büyük eserler. Havaalanı uzun yıllardır konuşuluyordu. Biz hayata geçiriyoruz. Sürecin hızlandırılması için çalışıyoruz. Kazanlı-Tarsus Turizm bölgesinde altyapıyı firma sahipleri yapacak, ihalesi yapıldı. Yolun belli bölümünü biz bitirdik. Bazı yerlerin istimlak çalışmaları yapılıyor ama itiraz edenler oldu. Mahkeme kısa sürede bitip, yolun devamını yapacağız. 600 yataklı yeni devlet hastanesini de takip ediyoruz. İhale hazırlığı devam ediyor. Biz hizmetlerin bir an önce hayata geçirilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu hizmetleri de önümüzdeki yerel seçimlerden zaferle çıkarak taçlandırmak istiyoruz. Bu konuda halkımızın desteğini bekliyoruz.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER