Ekonomi Bakanı Çağlayan:

Ekonomi Bakanı Çağlayan: -Bugün Yunanistan başta olmak üzere dünyanın huzursuzluk ve ekonomik kriz yaşanan birçok yerindeki insanlar, Türkiyedeki güven ve istikrar nedeniyle paralarını çekerek, ülkemize getiriyor -(Akde


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bugün Yunanistan başta olmak üzere dünyanın huzursuzluk ve ekonomik kriz yaşanan birçok yerindeki insanlar, Türkiyedeki güven ve istikrar nedeniyle paralarını çekerek, ülkemize getiriyor dedi.
     Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde, seçimlerin ardından geçen bir yılın değerlendirilmesi için düzenlenen Söz verdik, Yapıyoruz konulu toplantıda yaptığı konuşmada, 1 yılın çok çabuk geçtiğini belirterek, Gece gündüz azimle, kararlı bir şekilde gece gündüz Mersin için yoğun çaba gösterdiğimiz bir dönem oldu dedi.
     Vermiş olduğumuz sözlerde birinci yılda neredeyiz- diyen Zafer Çağlayan, Bazı şeyler anlatılmaz, yaşanır. Siz bir kere Mersinde bunları yaşıyorsunuz. Yapmış olduğumuz icraatları, işsizlik meselesinde geldiğimiz noktayı, Mersin ekonomisinin giderek geliştiği, istihdamın arttığı bir ortamda, aslında sizler yaşıyorsunuz. Okulların tatile girdiği bu dönemde nasıl öğrenciler karnelerini almışsa, biz de Mersin İcraat Karnemizi sizlerle paylaşacağız dedi.
     Mersinin altını üstüne getirme sözü verdiğini hatırlatan Çağlayan, Mersinin gerçekten buna ihtiyacı vardı. Çünkü Mersin, gelişim gösteremeyen, aslında fevkalade özelliklere sahip bir il. Allahın verdiği her türlü güzelliğe ve imkana sahip. Adeta demokrasi göstergesi, çeşitli etnik ve inanç gruplarının bir arada yaşadığı bir il olma özelliğine sahip. Hristiyan Müslüman mezarlığını birarada görmemiştim, bu Mersinde kardeşlik ve hoşgörünün bilinci diye konuştu.
    
     -İşsizliği tek hanelere düşürdük-
    
     İşsizlik rakamının 9.9 olarak açıklandığını belirten Çağlayan, Bu veriyle adeta işsizliğin belini kırarak, çift haneli rakamlardan tek haneli rakamlara düşürdük. Hayırlı olsun. Avrupa ortalaması yüzde 10.8, bizde 9.9. Türkiye, Cumhuriyet tarihinde ilk defa 25 milyon insanı istihdam etme başarısını gösterdi. Küresel kriz döneminde, ihracat pazarlarında yaşanan sıkıntıya rağmen, bu geldiğimiz nokta dedi.
     Türkiyenin nüfusunun her sene bir milyondan fazla arttığına dikkati çeken Çağlayan, Türkiyenin her yıl 1.5 milyondan fazla insanı istihdam eden bir noktaya geldiğini, bunun temelinde ihracat ve dışa açık bir politikanın yattığını belirtti.
     Çağlayan, Türkiyenin bundan 10 yıl önce bankaları batan bir dönemden, güvenli ve istikrarlı hale geldiğini kaydederek, Bugün Yunanistan başta olmak üzere dünyanın huzursuzluk ve ekonomik kriz yaşanan birçok yerindeki insanlar, Türkiyedeki güven ve istikrar nedeniyle paralarını çekerek, ülkemize getiriyor. Bundan gurur duyuyoruz dedi.
     İstikrar sürsün, Mersin büyüsün sloganıyla yola çıktıklarını anlatan Zafer Çağlayan, Mersin halkı bize teveccüh gösterdi ve AK Partiyi Türkiyede olduğu gibi Mersinde de birinci parti yaptı. Biz de onları mahcup etmedik, bir yılın sonunda Mersinlilere verdiğimiz sözleri gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz diye konuştu.
    
     -Söz verip, sözlerini unutanlardan değiliz-
    
     Çağlayan, seçildiği andan itibaren kendisini adeta Mersinin bir hizmetkarı olarak kabul ettiğini ve hizmet vermeye devam ettiğini belirterek, Bizler seçim zamanı söz verip, sonrasında sözlerini unutanlardan değiliz. Bizler, siyasetin söz vermek değil, sözünün eri olmak olduğuna inanıyoruz.
     Bakan Çağlayan, Mersinin bulunduğu coğrafi konum, stratejik özelliği, 320 kilometreyi aşkın sahili, tarihi kültürel zenginlikleri ile Türkiyenin en önemli liman, turizm, lojistik merkezlerinden biri olacağını, bunun bir hayal olmadığını, Mersinin zaten bunu hak ettiğini söyledi.
    
     -Akdeniz Oyunları-
    
     Akdeniz Oyunlarının gelecek dönemde, Mersinin markalaşmasını sağlayacak en önemli proje olduğuna dikkati çeken Çağlayan, şunları kaydetti:
     Akdeniz Oyunları, olimpiyatlardan sonra 26 dalda yarışmaların yapıldığı dünyanın en önemli spor organizasyonlardan biridir. 2013 yılı Haziran ayında gerçekleşecek organizasyona 24 Akdeniz ülkesinden 4 bine yakın sporcu katılacak, on binlerce ziyaretçi de Mersine akın edecek. İşte biz de hızla kolları sıvadık, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Düzenleme Komitemizle birlikte, şehrimizde yapılacak 450 milyon liralık yatırımın ihalesini 29 Kasım 2011de yaptık, temellerini attık, inşaatlarına başladık. Türkiyenin en modern stadyumu olacak Mersin Arena Stadı başta olmak üzere, spor salonları, olimpik yüzme havuzu, tenis kompleksi ve 3 bin 500 kişilik Olimpiyat Köyünün inşaatları bugün neredeyse yüzde 50 seviyesine ulaştı. Geçen yıl biz bu yatırımları anlatırken, bu tesislerin yetişmeyeceğini söyleyerek dudak bükenlere bugün bu tesislerin inşaatlarına gidip bakmalarını tavsiye ediyorum. Bu tesisler hızla yükseliyor. Milletvekili ve Spor Bakanı arkadaşlarımla tek tek inşaatlara gidiyoruz, kontrol ediyoruz. Akdeniz Oyunları tesisleri evvel Allah, öngörülenden daha önce bitirilecek. Bu tesislerin hepsi Mersinlilerin demirbaşı olarak geleceğe önemli imzalar atacak. Bu tesisler sadece Akdeniz Oyunları için yapılmadı, Mersin ve Mersinin geleceği için yapıldı. Akdeniz Oyunları bizim için bir vesile oldu.
     (sürecek)
    
     Muhabir: Nurdan Mısırlıoğlu Toros/Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı Çağlayan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER