Eksi 20 derecede alabalık üretiyorlar

Eksi 20 derecede alabalık üretiyorlar -Karsın Sarıkamış ilçesinde bir balık üretme çiftliğinde eksi 20 derecede alabalık yetiştiriliyor -Balık üretme çiftliği sahibi Erol: Eksi 20-30 derece soğukta kültür alabalığı yetiştirm


KARS (A.A) - Hüseyin Demirci - Sarıkamış ilçesinde bir balık üretme çiftliğinde eksi 20 derecede alabalık yetiştiriliyor.
     İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Keklik deresi mevkisinde dondurucu soğukta üretilen kültür alabalığı bölgenin ihtiyacını karşılıyor. Çiftlik çalışanları her gün bir metreyi aşan karın içerisinde havuzların bulunduğu bölgeye gelerek, 10 ayrı havuzun buzlarını kırıyor. Daha sonra ağlarla havuzlardan balıkları toplayan çalışanlar, kültür alabalıklarını ilçe merkezinde satışa sunuyor.
     Balık üretme çiftliği sahibi Ramazan Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır 4 kişilik ekiple 12 ay boyunca kültür alabalığı yetiştirerek ilçenin balık ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.
     Sarıkamışın 2 bin 200 rakımda yükseklikte bir yerleşim birimi olduğuna dikkati çeken Erol, bölgede kış şartlarının ağır geçtiğini belirterek, Özellikle kış mevsiminde balık üretmek çok zor. Bu derenin ismi Keklik deresi. Burada bir metreyi aşan kar var. Ama biz bu karları küreklerle aça aça havuzlarımızın buzlarını kırarak her sabah gelip balıklarımızı yemliyoruz, sipariş üzerine havuzdan çıkartarak satışını yapıyoruz dedi.
     Erol, eksi 20-30 dereceye varan hava sıcaklığında balık üretmeye devam ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Sarıkamışta taze balık bulmak çok zordu. En yakın balık Trabzondan geliyordu. Trabzondan gelmesi ise uzun sürüyor, balıklar bayatlıyordu. Bölgede balığa çok büyük ihtiyaç vardı, biz de bunu fark ettik. Böyle bir eksiği tamamlamaya karar verdik. Kış memleketi balık bizim burada çok geç yetişiyor. Yani dışarıda 6 ayda balık porsiyonluk hale gelirken burada 2 yılda ancak bu hale geliyor. Yani bu zor şartlarda yine de hizmet veriyoruz. Eksi 20-30 derece soğukta kültür alabalığı yetiştirmeye çalışıyoruz. Şu an 10 havuzumuz var. Yıllık ortalama 25-30 tonluk balık yetiştirebiliyoruz.
     Erol, boyları 25-30 santimetreyi bulan kültür alabalığının adedini 2 liradan satışa sunduklarını kaydetti.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Eksi 20 derecede alabalık üretiyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER