Elazığda Huzur Akademisi Projesi başladı

Elazığda Huzur Akademisi Projesi başladı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yürütülen Huzur Akademisi Projesi kapsamında kadınlara eğitim verildi.
     Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serpil Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, temel hedeflerinin, genç nüfusun eğitiminde en önemli bir faktörü oluşturan aile ile ailenin temel çekirdeği olan annenin bilgisini, kültürünü artırmak olduğunu belirtti.
     Bulut, şunları söyledi:
     Temel hedefimiz, özellikle sosyal, ekonomik ve kültürel düzeyi düşük olan topluluklardan oluşan mahallelerde, kadınlarımızın ayağına giderek onlara kültürel değerlerimizi hatırlatmak, ailenin toplumdaki önemini hatırlatmak. Aslında öğretmekten çok hatırlatmaya yönelik bir proje yapmayı planladık.
     Farklı mahallelerde ayda ortalama iki toplantı yapacaklarını belirten Bulut, toplantılarda 30ar dakikalık 5 derste eğitim verileceğini bildirdi. Bulut, katılımcılara program sonunda Elazığ TSO tarafından onaylı sertifika ve yapılacak kura çekimiyle bir kişiye altın verileceğini kaydetti.
     Ziya Gökalp İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen eğitim programında, ailenin kadın üyelerine sosyal, ekonomik ve kültürel konularda eğitim verildi. Programa Vali yardımcısı Mesut Gençtürk, Elazığ TSO Başkanı Ali Şekerdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Çetin, resmi kurum müdürleri ile mahalle sakinleri kadınlar katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığda Huzur Akademisi Projesi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER