Elazığlı çiftçiler, Antalyadaki Growtech Eurasia Uluslararası

Elazığlı çiftçiler, Antalyadaki Growtech Eurasia Uluslararası Fuarına götürüldü


ELAZIĞ (A.A) - Elazığlı 11 kadın ve 2 erkek çiftçi Antalyadaki Growtech Eurasia Uluslararası Fuarına götürüldü.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz, yaptığı yazılı açıklamada, bay ve bayan çiftçilerin yeniliklerden haberdar edilmesi ve alternatif geçim kaynakları sunma amacıyla düzenlenen Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknoloji Fuarına götürdüklerini bilirdi.
     Tarım sektörünün tüm paydaşlarını buluşturan ve bu yıl ki teması Tarım ve Kadın olan Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknoloji Fuarının gerçekleştirildiğini aktaran Kaygusuz, şunları belirtti:
     Elazığdan 11 kadın ve 2 erkek çiftçimizi de bu fuara götürdük. Bu fuar kapsamında üretimde biz de varız tarım, kadın ve örgütlenme temalı üç gün süren konferans düzenlendi. Antalyada yapılan konferansa ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı profesyonel konuşmacılar ve örnek kadın çiftçiler katılarak sunum yaptılar.
     Kaygusuz ayrıca, gezi kapsamında yol güzergahında bulunan tarihi ve turistik yerler, örnek bahçeler ve seraların Elazığlı çiftçilere gezdirilerek teknik bilgi ve görgülerinin geliştirilmesine katkı sağladıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Önder Felek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER