Elbistan Çöllolar Kömür Sahasındaki göçük

Elbistan Çöllolar Kömür Sahasındaki göçük -MMO Adana Şube Başkanı Sakatoğlu: Elbistandaki kömür ocağındaki faciadan bu yana tam 2 yıl geçmesine rağmen, yaşamını yitiren 9 kişinin cesedi halen çıkarılamadı


ADANA (A.A) - Maden Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şube Başkanı Sabahattin Sakatoğlu, 2011 yılında Kahramanmaraş Afşin Elbistan Çöllolar Kömür Sahasındaki faciadan bu yana tam 2 yıl geçmesine rağmen, yaşamını yitiren 9 kişinin cesedinin halen çıkarılamadığını belirtti.
     Sakatoğlu, yazılı açıklamasında, 2011deki heyelanın meydana geldiği kömür sahasının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim Anonim Şirketine (EÜAŞ) ait olduğunu hatırlatarak, 2 yıldır göçük altında olan 9 kişi unutuldu mu- 9 kişinin akıbeti hakkında ne düşünülmektedir- 10 maden emekçisinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili bu güne kadar hangi araştırma sonuçlarına varılmış ve ne gibi yaptırımlarda bulunulmuştur merak ediyoruz şeklinde açıklamada bulundu.
     Sakatoğlu, şunları kaydetti:
     Linyit rezervlerimizin yüzde 46sını oluşturan Afşin-Elbistan Linyit Havzasında ekonomik olarak üretilebilecek 4,3 milyar tona yakın linyit bulunmaktadır. Odalarımız, madenlerimizin kaynak kaybına neden olmadan rasyonel olarak değerlendirilmesi için havzanın parçalara ayrılarak işletilmesi yerine bir bütün olarak değerlendirildiği havza madenciliğini savunmaktadır. Kaynak kaybı olmaması için, havza genelinde bir planlama ve işletmecilik politikasının oluşturulması zorunludur. Oldukça geniş bir alana yayılan linyit rezervlerinin doğal sınırlar yerine yapay olarak oluşturulmuş sektörlere bölünmesi bu açıdan da yanlış bir yaklaşımdır. Ayrıca can gevenliği de bu işletmelerimizde çok önemlidir. Elbistandaki kömür ocağındaki faciadan bu yana tam 2 yıl geçmesine rağmen, yaşamını yitiren 9 kişinin cesedi halen çıkarılamadı.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Elbistan Çöllolar Kömür Sahasındaki göçük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER