Elsevier Türkiyede dergi yayınlayacak

Elsevier Türkiyede dergi yayınlayacak -Bilimsel, teknik, tıbbi, fizik, makine, sağlık ve iktisat gibi birçok alanda dünyada yayını bulunan Elsevier, Karabük Üniversitesine ait JESTECH isimli dergisini yayınlayarak ScienceDir


KARABÜK (A.A) - Bilimsel, teknik, tıbbi, fizik, makine, sağlık ve iktisat gibi birçok alanda dünyada yayını bulunan Elsevier, Karabük Üniversitesine ait JESTECH isimli dergisini yayınlayarak ScienceDirect veri tabanına işleyecek.
     Karabük Üniversitesine ait 16 yıldır yayında olan Engineering Science and Technology, an International Journal (JESTECH) Dergisinin Elsevier tarafından 2014 yılından itibaren yayınlanması için Karabük Üniversitesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda yapılan toplantıya, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Elsevierda yönetici Dr. Clare Lehane, Elsevier Türkiye ve Orta Asya Satış Müdürü Ayhan Saraçoğlu ve Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ertaş katıldı.
     Saraçoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, yapılan istatistiklerde saniyede 32 makalenin indirildiği veri tabanı ScienceDirecti Türkiyede en çok kullanan ilk üç üniversiteden birisinin Karabük Üniversitesi olduğunu söyledi.
     Dünyada 2 bin 500 derginin yer aldığı bu veri tabanında dünyada ilk defa bir Türk üniversitesinin dergisinin yer alacağını belirten Saraçoğlu, Elsevier, ScienceDirect veri tabanında Türkiyeden ilk defa bir üniversite dergisinin yayınlanması için inisiyatif almış durumda. Karabük Üniversitesinin çıkartmış olduğu JESTECH dergi burada yer alacak. 30 milyon araştırmacının olduğu bir veri tabanında derginizin yayınlanması demek atıf sayısının artması demektir. Atıf sayısı artıkça akademisyenler kariyer basamaklarını hızla çıkarken Karabük Üniversitesinin dünyadaki tanınırlığını da arttıracaktır. Yeni kurulan bir üniversite olarak Karabük Üniversitesinin böyle bir inisiyatife sahip olması demek köklü üniversiteler arasından sıyrılarak yapmış olduğu çok önemli bir gelişmedir diye konuştu.
     Toplantıda, Elseviera gönderilecek makalelerin nasıl olması gerektiği hakkında katılımcıları bilgilendiren Dr. Clare Lehane ise bir makalenin nasıl hazırlanması gerektiğini, hazırlanırken dikkat edilmesi gereken noktaları, yöntemleri, problemin tanımlanmasında dikkat edilmesi gereken hususları, elde edilen bulguların yorumlanmasını ve bunlarla ilgili yapılması gereken istatiksel analizleri, sonuçların değerlendirilmesinde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgiler verirken aynı zamanda makaleleri gözden geçirenlerin nelere dikkat ettiği, kontrol listelerinin nasıl olduğu, etik durumlar ve etik olmayan durumların neler olduğunu anlattı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Elsevier Türkiyede dergi yayınlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER