Emekliliğini üreterek değerlendiriyor

Emekliliğini üreterek değerlendiriyor -Emekli olduktan sonra yeniden iş hayatına atılan 54 yaşındaki Ahmet Şahin, günde 41 bin yumurta üreten tavuk çiftliği kurdu -Bir dönem Irak başta olmak üzere bazı ülkelere ihracat da yapan Şahin


ISPARTA (A.A) - Mehmet Erbek - Ispartada emekli olduktan sonra yeniden iş hayatına atılan 54 yaşındaki Ahmet Şahin, günde 41 bin yumurta üreten tavuk çiftliği kurdu. Bir dönem Irak başta olmak üzere bazı ülkelere ihracat da yapan Şahin, tesisini büyüterek günde 100 bin yumurta üretmeyi hedefliyor.
     İşletme sahibi Ahmet Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra petrol sektöründeki yabancı firmaların Türkiyede temsilciliğini ve yurt dışında çeşitli ülkelerde danışmanlık yaptığını söyledi.
     Yaklaşık 26 yıllık çalışmanın ardından 2008 yılında emekli olduğunu anlatan Şahin, 2 yıl önce Konyadaki bir arkadaşını ziyaret ettiğinde kentteki tavuk çiftliklerini gezdiklerini, gezi sırasında Ispartada tavuk çiftliği kurma düşüncesi oluştuğunu kaydetti.
     Hazırlık çalışmalarının hiç kolay olmadığını ifade eden Şahin, arazi bulunması, altyapı hazırlıkları ve gerekli izinlerin alınmasının 6 ay sürdüğünü dile getirdi. Şahin, Bu süreçte sabır ve azimle yılmadan çalışmalara devam ettim. Sonraki 3 aylık sürede de tavuk çiftliğini inşa ettim dedi.
     Herkesin hayattan beklentilerinin farklı olduğunu, herkesin kendine göre amacının da bulunduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:
     Maalesef Türkiyede emekli yaşı çok erken olduğu için insanlar genç yaşta emekli olup kendilerini kahvehane köşelerine atıyor. Bu, insanların yıpratılması demektir. İnsanlar için Türkiye için bir kayıptır. İnsanların emekli olduktan sonra da sağlığı elverdiği müddetçe çalışması gerektiğini düşünüyorum. Emeklilik yaşı Avrupada 67 olmasına rağmen Türkiyede geçmiş yıllarda 45-50 civarındaydı. Bu da ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden oluyor. Biz de emekliler kendileri kahvehane köşelerine atmasın, üretsin, üretime katkıda bulunsun diye bu işe soyunduk.
     Ahmet Şahin, çiftliğinde günde ortalama 41 bin yumurta üretim kapasitesine sahip olduklarını, yüzde 85 verimle üretim yaptıklarını ifade ederek, son üç hafta öncesine kadar başta Irak olmak üzere bazı ülkelere yumurta ihraç ettiğini bildirdi.
     Iraka 63 hafta boyunca her hafta bir tır yumurta gönderdiklerini, bir tırda yaklaşık 210 bin yumurtanın olduğunu anlatan Şahin, ancak bugünlerde tavukların yaşlanması nedeniyle ihracat için gerekli yumurta üretimini yapamadıklarını, ürettikleri yumurtaları iç piyasaya dağıttıklarını kaydetti.
     Tesisteki tek eksiğin civciv üretimi olduğunu belirten Şahin, bunun için civciv satın aldıklarını, ileride entegre bir tesis kurarak civcivleri de kendilerinin üreteceklerini söyledi. Şahin, üretim kapasitesini 100 binin üzerine çıkartmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Emekliliğini üreterek değerlendiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER