Emette nakliyecilerden eylem

Emette nakliyecilerden eylem -Emet ve Hisarcıktan 550 nakliyeci, ilçelerde çıkarılan bor madeninin nakliye işinin kendilerine değil, başka bir şirkete verildiği iddiasıyla protesto etti


KÜTAHYA (A.A) - Emet ve Hisarcık ilçelerinde faaliyet gösteren 550 nakliyeci, ilçelerinde çıkarılan bor madeninin taşıma işinin kendilerine değil, başka bir şirkete verildiği iddiasıyla protesto etti.
     İlçelerden 550 nakliyeci, Emet ve Havalisi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi binası önünde toplanarak, nakliye işinin kendilerine verilmemesini protesto içerikli slogan attı.
     Nakliyeci İsmail Kırlı, grup adına yaptığı açıklamada, 1958 yılından bu yana Emet ve Hisarcıkta çıkarılan bor madeniyle burada işlenen borik asidin taşınmasıyla ilgili sorunlar yaşadıklarını bildirdi.
     Kamu İhale Kanununa tabi bir kamu iktisadi teşebbüsü olan Emet Bor İşletmesinin 600 bin tonluk 2013 yılı nakliye işinin, ihaleyle Kütahya dışından başka bir şirkete verildiğini belirten Kırlı, şöyle konuştu:
     İhaleye, Emet ve Hisarcıklı nakliyeciler olarak teklifimizi verdik. Böylece 1958den bu yana her türlü ekonomik ve bölgesel sıkıntıya rağmen gece gündüz demeden yaptığımız taşıma işini üstlenebileceğimizi gösterdik. Maalesef bütün sıkıntılara rağmen ağır kredi borç yükünün altına girerek araçlarını yenileyen ve bu işi yürütmeyi amaçlayan nakliyecilerimiz, ihalede saf dışı bırakıldı. Bu durum, kamyoncu esnafımızın çökmesi, bölge esnafımızın da olumsuz etkilenmesi anlamına geliyor. Yetkililerden, bölgemizi sosyal olarak etkileyecek bu soruna duyarsız kalmadan taşıma işinin bize verilmesini sağlamalarını istiyoruz.
     Daha sonra, kamyonlarına binen nakliyeciler, araçlarıyla konvoy oluşturup Emet Bor İşletmesinin nizamiye kapısı önünden geçtikten sonra dağıldı.
     Eylem sırasında polis ve jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlendi.
    
     Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Emette nakliyecilerden eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER