Emniyetten, sahte paraya cihazlı önlem

Emniyetten, sahte paraya cihazlı önlem -Burdur Emniyet Müdürlüğü tarafından, kurbanlık pazarına kurulan sahte para kontrol noktası ile önceki yıllarda yaşanan sahte para mağduriyetlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor (Fot


BURDUR (A.A) - Burdur Emniyet Müdürlüğü tarafından kurbanlık pazarına kurulan sahte para kontrol noktası ile önceki yıllarda yaşanan sahte para mağduriyetlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
     Burdur Belediyesi hayvan pazarının açılmasıyla pazarda yaşanacak sahte para, dolandırıcılık gibi olumsuz olaylara karşı emniyet yetkilileri önlemlerini artırdı.
     Önlemler kapsamında bir bankanın şubesi ile yapılan işbirliğiyle pazar girişine sahte parayı tespit eden cihaz koyan emniyet yetkilileri, bu şekilde vatandaşların sahte para mağduru olmalarını engellenmeye çalışılıyor.
     Emniyet yetkilileri pazarda ayrıca, hayvan satım alanlarını dolaşarak, broşürlerle ve sözlü olarak hayvan satıcılarını olumsuz olaylara karşı uyarıyor.
     Burdur Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Burdurda bayram öncesi ve sonrasının huzur içinde geçmesi amacıyla birtakım tedbirler aldıklarını söyledi.
     Hayvan hırsızlıklarına karşı kentte bulunan 309 ağılda güvenlik önlemlerinin yeterli olup olmadığı konusunda kontroller gerçekleştirdiklerini belirten Aydoğan, bu süreçte ağıl sahipleri ile tek tek görüşüldüğünü bildirdi.
     Aydoğan, emniyet yetkileri tarafından alınan diğer bir tedbirin ise Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan pazarında yaşanacak olumsuzlukların önüne geçmek olduğunu ifade etti. Bu kapsamda sahte paraya karşı, pazarda sahte para kontrol noktası oluşturduklarını anlatan Aydoğan, şunları kaydetti:
     Geçmiş yıllarda kurbanlık satışı sırasında sahte para olayları gündeme gelmiş, bazı vatandaşlar mağdur olmuştu. Bu mağduriyetin tekrar yaşanmaması adına bir banka şubesi ile irtibata geçildi. Böylece pazara sahte parayı tespit eden cihaz getirdik. Bu cihaz ile Burdurlu vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde kurban alım ve satımlarını sağlayacağız. Sahte para konusunda tereddüt eden vatandaşlar, burada paralarını kontrol edecekler. Bu konuda eğitim alan Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekiplerimiz, Kurban Bayramının sonuna kadar pazarda görev yapacaklar. Amacımız Burdurda huzurlu bir bayramın geçmesini sağlamak.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Emniyetten, sahte paraya cihazlı önlem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER