Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: (1) -"Türkiye, ölçülebilir kaynağının 300 milyar dolarını dağlara, taşlara gömdü. Ama şimdi bunların her birisi yatırım olarak inşallah önümüze gelecek" -"Bizler bu aziz topraklarımızda artık


BURSA (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye, ölçülebilir kaynağının 300 milyar dolarını dağlara, taşlara gömdü. Ama şimdi bunların her birisi yatırım olarak inşallah önümüze gelecek" dedi.
     Bakan Yıldız, AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla bir otelde düzenlenen toplantıda, Türkiyenin siyasi iktidarın üzerinde oluşan sosyal yükleri de üzerinden attığını söyledi.
     Türkiyenin bir çözüm sürecinin içinde bulunduğunu söyleyen Yıldız, şunları kaydetti:
     "Başımızın belası olan terör inşallah bu ülkeden sökülüp atılmış olacak. Bin yıl biz Müslümanıyla Hristiyanıyla Musevisiyle birçok gruplarıyla kardeşçe bu ülkede yaşadık. Osmanlının bütün çekirdeği ve nüvesi, Bursada kuruldu. Biz birbirimize nasıl davranacağımızı, nasıl beraber yaşayacağımızı, çok iyi bilen bir milletiz. Ama öyle bir fitne ve fesat sokuldu ki, bir kısmı ayrılmak istediğini zannetti, bir kısma ayrılmak istediğini manipüle ettiler, ama şimdi artık onun da sonuna geldik. Türkiye, ölçülebilir kaynağının 300 milyar dolarını dağlara, taşlara gömdü. Ama şimdi bunların her birisi yatırım olarak inşallah önümüze gelecek."
     Başkanlık sistemiyle ilgili tartışmaların, çözüm süreciyle alakalı gelinen noktanın en önemli göstergesinin, Türkiyenin artık bu gücü yakalamış olmasından kaynaklandığını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:
     "Bizler bu aziz topraklarımızda artık güller yetişsin istiyoruz. Silahların bulunduğu bir ortam istemiyoruz. Doğru kaynaklara, doğru şekilde paraların harcandığı bir yapıyı temenni ediyor ve istiyoruz. Farklı şekillerde zuhur eden bazı hadiseler, siyaseten etnik grupların malzemesi olarak kullanılmaya başlandı. İstismar edenler, yurt dışından manipüle edenler oldu, ama biz artık vatanımızın, milletimizin, endişe duymayacağı bir şekilde her yaptığımız işin getirilerini hamdolsun görüyoruz ve Türkiye artık bu kirli tezgahlara gelmeyecek kadar da güçlü. İnşallah hep beraber göreceğiz; Allah sağlık sıhhat verirse, biz bu kamburu, sırtımızdan inşallah hep beraber atmış olacağız."
    
     -"Herkes müsterih olsun, kalbini rahat tutsun"-
    
     Türkiyede şu anda iş yapma vakti olduğunu, herhangi bir tedirginliğe, sıkıntıya varmaksızın, bu sorunun mutlaka sonlandırılması gerektiğini vurgulayan Yıldız, şunları söyledi:
     "Silopide, Şırnakta, Hakkaride, Yüksekovada farklı projelerde çalışan arkadaşlarımızın tedirginliği artık kalkmıştır. Oradaki HESlerin, kömür santrallerinin, havaalanlarının yapıldığını, çok daha hızlı yapıldığını inşallah hep beraber göreceğiz. Batıya hangi yatırım yapılıyorsa, doğu onu hak etmiştir ve o yatırım oraya gidecektir. Bizler, milletimize rağmen, hiçbir pazarlığın içinde olmadık ve olmayız. Bu konuda herkes müsterih olsun, kalbini rahat tutsun ve huzur içinde bu gelişmelerin hep beraber izleyelim. Bizler hamdolsun, Allaha şükürler olsun, doğru işler yaparak bugünlere geldik ve Türkiyenin kalkınmasına da inşallah bundan sonra da doğru şekilde katkılar koyacağız."
    
     -Başkanlık sistemi-
    
     Yıldız, ABD, Rusya, Uzakdoğu ülkeleri de dahil olmak üzere, başkanlık sistemiyle ilgili birtakım tartışmalar olduğuna da değinerek, bu konuda Türkiyenin gücüne uygun şekilde davranacağını söyledi. Türkiyede, 1991 ila 1999 yılları arasında, 8 yılda 10 hükümetin işbaşına geldiğini hatırlatan Yıldız, istikrar hususunda çok ciddi sıkıntılar yaşandığını, ülkenin koalisyon hükümetlerini ve anlayışını artık kaldırmadığını dile getirdi.
     Güçlü bir ülkenin, güçlü bir iradeyle yönetilebileceğini ifade eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Bu konudaki gelişmeler de inşallah Türkiyenin hayrına olacaktır. İyi bir niyetle, yakıcı bir gayretle sürdürdüğümüz bu çalışmaların inşallah akıbeti de hayırlı olacaktır. Yeni anayasanın hazırlanmasında 174 maddeden şu anda yaklaşık dörtte birinden daha az bir sayıdaki maddelerde mutabakat sağlamış bulunuyoruz. Bu yeterli değil, tabii ki. Artık kabına sığmayan bu anayasayı da hep beraber çözmüş olmamız lazım. Eşitlikçi, özgürlükçü, hakkaniyete daha uygun bir yapıyı inşallah kurgulamamız gerekiyor. Bizler devlet odaklı değil, insan odaklı bir yapının içinde inşallah gelişeceğiz ve parlamentonun ne kadar icra organı olacağı, ne kadar yasama ve yürütmeyle alakalı olacağının, her birisinin tanımlarını da yapmış oluyoruz. Bizler özel hayatın gizliliği ve dokunulmazlığı ile alakalı, düşünce ve ifade özgürlüğüne varıncaya kadar birçok konuda artık gelişen, büyüyen Türkiyenin çalışmasını yapmış olacağız."
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER