Çözüm süreci

Çözüm süreci -MHP Konya Milletvekili Bal: "PKK, ikinci aşamada taleplerine uygun bir anayasayı beklemektedir. Anayasa yapılana kadar da silahını bırakmayacaktır"


KONYA (A.A) - MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, "PKK, ikinci aşamada taleplerine uygun bir anayasayı beklemektedir. Anayasa yapılana kadar da silahını bırakmayacaktır" dedi.
     Bal, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, terör örgütünün taleplerinin karşılanması durumunda silah bırakacağını savundu.
     Akil İnsanlar Heyeti üyelerinin Konyada gerçekleştirdikleri faaliyetleri parti olarak takip ettiklerini söyleyen Bal, "Basına yansıyan bilgiye göre Anadoluyu karış karış dolaşan bu 63 akil kişi, teröre teslimiyet tanımlaması içinde hassasiyetini sayın Başbakana rapor halinde sundular. Tek tek kendilerince münasip gördükleri kişileri, bir otel salonunda topladılar. Konyanın nüfusuna göre temsil kabiliyeti olmayan bu kişilerle görüştüler" dedi.
     PKKnın taleplerinin karşılanmaması durumunda can almaya, ana-baba ağlatmaya devam edeceğini ileri süren Bal, şunları kaydetti:
     "Analar ağlamasın gibi bir masum cümleyle başlayan bu süreç, karşı tarafta şu şekilde bir cevap bulmaktadır; PKK silah bırakmayacaktır. PKK, birinci aşamada silahıyla birlikte 8 Mayıstan itibaren Türkiyeden çıkmaya başlayacak. Kuzey Iraka geçecektir. PKK, ikinci aşamada taleplerine uygun bir anayasayı beklemektedir. Anayasa yapılana kadar da silahını bırakmayacaktır. PKK, üçüncü aşamada da yapılacak anayasanın uygulamasına bakacaktır. Kendi taleplerini karşıladığı takdirde silah bırakma dediğimiz operasyona o zaman geçilecektir. Bu gayet net bir duruştur ve bunu söyleyen de Kandildeki çete başı Murat Karayılandır. Bunun bizim anladığımız şekliyle tanımı şöyledir: Silahlı bir şekilde Türkiyenin anayasa yapmasını gözetliyorum. Elimde silah, bu anayasa benim dediğim gibi olacak."
    
     Muhabir : Abdulah Doğan
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER