Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -Bu ülkenin iradesine konulan irade her zaman daha iyisini yapmak zorundadır. Halkımız kazanımlarından geri dönemez. Mutlaka daha iyisini yapmak durumundayız -TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bu ülkenin iradesine konulan irade her zaman daha iyisini yapmak zorundadır. Halkımız kazanımlarından geri dönemez. Mutlaka daha iyisini yapmak durumundayız dedi.
     Bakan Yıldız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Kayseride 16 derslikli fen lisesi inşa etmesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) arasında işbirliği protokollerinin TOBB İkiz Kulelerdeki imza törenine katıldı.
     Dünyanın büyüdüğünü ama Türkiyenin dünyadan daha hızlı büyüdüğünü, Türkiyenin büyüdüğünü ama Kayserinin Türkiyeden daha hızlı büyüdüğünü ifade eden Yıldız, sanayide, ticarette ve şehircilikte örnek çalışmalara imza atan Kayseride eğitimin de bunların gerisinde kalamayacağını söyledi.
     AK Parti hükümetinden önce genel bütçeden eğitime ayrılan payın 7,5 milyar lira civarında olduğunu, bu rakamın 40 milyar lira düzeyine ulaştığını belirten Yıldız, şöyle konuştu:
     Eğitime ayrılan bütçe bütün bakanlıkların ve sektörlerin önüne geçti. Çünkü bu en büyük değerimiz. Japonya, Güney Kore gibi ülkeler petrol ve doğalgazın yüzde 100ünü ithal ediyor olmasına rağmen bin dolarlık bir gayri safi yurt içi hasıla oluşturmak için harcadıkları enerji bizimkinden az. Bunlar tamamen eğitimle, bilimle ve o ülkenin insan kaynaklarıyla gerçekleştirilen konular... Bilgiye ulaşabilmek son derece önemli. Geçmişle geleceği buluşturabilmek eğitimden geçiyor. Vizyonu olmayan bir ülkenin bir iş geliştirebilmesi mümkün değil. Bu ülkenin iradesine konulan irade her zaman daha iyisini yapmak zorundadır. Halkımız kazanımlarından geri dönemez. Mutlaka daha iyisini yapmak durumundayız.
     Yıldız, Kayserinin çok dinamik bir şehir olduğuna, bu dinamizmin bütün sektörleri harekete geçirmek durumunda olduğuna işaret ederek, kentin Ankara, İstanbul ve İzmirin ardından 4 üniversiteye sahip olduğunu ve daha modern bir fen lisesinin de gerekli görüldüğünü söyledi.
    
     -Birçok okulun yapımını tamamladık-
    
     TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da TOBB olarak eğitime çok önem verdiklerini vurguladı. Sosyal sorumluluk kapsamında eğitime katkı vermeye devam ettiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, Bugüne kadar 22 ilde ilköğretim okulundan başlayarak diğer okullara kadar birçok okulun yapımını tamamladık diye konuştu.
     Türkiyenin yaş ortalamasının 28in altında olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, bu nüfusun iyi yetiştirilmesi durumunda 21. yüzyılda Türkiyenin en önemli gücünün gençler olacağını dile getirdi.
     Hisarcıklıoğlu, İnsana yapılan yatırım en önemli yatırımdır diyerek, bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığının bütçesinin bakanlıklar arasındaki en büyük bütçe konumuna geldiğini ifade etti.
     DEİKin Turgut Özalın bir vizyonu olduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, kurumun 109 ülkeyle karşılıklı iş konseylerinin bulunduğunu dile getirdi.
     Hisarcıklıoğlu, protokolün Orta Anadolu Kalkınma Ajansı bünyesindeki şehirler için önemli olduğunu söyleyerek, bu protokol vesilesiyle Orta Anadolu Kalkınma Ajansı bünyesindeki şehirlerin iş dünyasının bütün dünyayla buluşacaklarını kaydetti.
    
     -Hayırseverler bin 508 derslik yaptı-
    
     Törende konuşan Kayseri Valisi Şerif Yılmaz ise Kayserinin eğitim öğretim ile ilgili en büyük özelliğinin hayırseverlerin vermiş olduğu katkı olduğunu belirtti.
     Son 10 yılda Kayseride yapılan derslik sayısında özel sektörün devleti geride bıraktığına vurgu yapan Yılmaz, Kayseride son 10 yılda devlet tarafından yapılan derslik sayısı bin 422 iken, hayırseverlerin yaptığı derslik sayısı ise bin 508 dedi.
     Konuşmaların ardından protokoller imzalandı. Protokol törenine, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ve diğer ilgililer katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz - Özcan Yıldırım
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER