Engelli ve yaşlıların yardım melekleri

Engelli ve yaşlıların yardım melekleri -Osmaniyede, Düziçi Kaymakamlığının başlattığı projeyle engelli ve yaşlıların evlerindeki temizlik, yemek veya diğer ev işleri görevlilerce yapılıyor -Düziçi Kaymakamı Şengök: -Pers


OSMANİYE (A.A) - Tuğba Temir / Mustafa Demirbaş - Düziçi Kaymakamlığının başlattığı projeyle, ilçedeki engelli ve yaşlıların evlerindeki temizlik, yemek veya diğer ev işleri görevlilerce yapılıyor.
     Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında İş-Kur işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi yaşlı ve engelli vatandaşların hiç bir ücret alınmadan, bakımları yapılıyor, evleri temizleniyor, akşam yemekleri hazırlanıyor.
     Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları ev ziyaretlerinde bazı vatandaşların evlerinde, maddi imkansızlığın yanı sıra engellilik veya yaşlılık gibi sebeplerden dolayı bazı sıkıntılar tespit ettiklerini bildirdi.
     Vatandaşların evlerinin rutin bir program dahilinde dönüşümlü olarak ziyaret edilerek temizlenmesi, düzenlenmesi, küçük onarımlarının yapılması ve hatta yemeklerinin yapılması için proje geliştiriklerini ifade eden Şengök, yaklaşık 3 aydır uygulanan projenin vatandaşlar tarafından takdirle karşılandığını dile getirdi.
     Bölgede ilk defa böyle bir projenin uygulandığını anlatan Şengök, 5i kadın 10 personel, proje kapsamında İş-Kur tarafından görevlendirildi. 3er kişilik gruplar halinde, ayda bir kez belirlediğimiz evlere gidip ihtiyaç sahiplerinin her türlü işini yapıyorlar dedi.
     Evlerde 2si kadın 3er kişilik ekiplerin görev yaptığını belirten Şengök, kadın görevlilerin yemek ve temizlik gibi işleri yaptığını, erkek görevlinin ise odun kırmak veya evdeki tadilatlar gibi güç gerektiren işleri yaptığını anlattı.
     Proje kapsamında 50 eve hizmet götürdüklerini belirten Şengök, şunları kaydetti:
     Personelimiz, ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yemeğini, ev temizliğini, evdeki tadilat işlerini yapıyor veya sobasını yakıyor. İlçemizde yaklaşık 50 haneye ulaştık. Bütün temizlik malzemeleri vakfımız tarafından karşılanıyor. Personelimiz, temizlik ürünlerini, erzaklarını alıp gün boyunca ev temizliği yaptıktan sonra getirilen erzaklarla da akşam yemeğini hazırlayıp bir sonraki ay gelmek üzere ayrılıyorlar. Bu projeyle, engelli ve yaşlı vatandaşların, yaşanabilir bir evde hayatlarını devam ettirebilmelerini ve devletin şefkatli yüzünü direk evlerinde hissedebilmelerini amaçlıyoruz.
     Projenin diğer illere örnek olmasını arzuladıklarını vurgulayan Şengök, şöyle devam etti:
     Ulaşamadığımız insanımızın kalmamasını istiyoruz. Bizim beklentimiz sayıyı biraz daha arttırarak 9 ay boyunca insanlarımıza bu hizmeti sunmak. İnşallah bu projemiz çevre il ve ilçelerden de örnek bir proje olarak algılanır. Sayı her geçen günde artıyor. Hem bir istihdam söz konusu oldu, hem de ihtiyaç sahibi vatandaşımızın devletin sıcak yüzünü ve sıcak elini hissetmesi adına çok güzel bir proje oldu. 9 ay olarak hazırlanan bu projeyi inşallah tekrarlayacağız. Böylece 100 haneye ulaşmayı hedefliyoruz.
     Proje kapsamında evinde hizmet alan Mehmet İspir (72) de, Evimi temizlediler, mis gibi yaptılar. Onlar gelmese temizliğimi yapamıyordum. Allah razı olsun. Sobamızı yakıyorlar, yataklarımızı güneşletiyorlar, her işimizi yapıyorlar diye konuştu.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Engelli ve yaşlıların yardım melekleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER