Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -AK Parti Samsun Milletvekili Demir: -"Engelliler toplumun bir parçasıdır"


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Engelliler toplumun bir parçasıdır" dedi.
     Demir, Engeliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, sosyal hayatta engellilere tanınan imkanların o ülkenin gelişmişlik düzeyini ve çağdaşlık ölçüsünün göstergesi olduğunu belirtti.
     Engelli vatandaşların AK Parti Hükümeti göreve gelene kadar bir çok alanda unutulduğunu ifade eden Demir, şöyle devam etti:
     "Ülkemizin makus talihi AK Partimizin iktidara gelmesiyle birçok alanda değiştiği gibi, engelli kardeşlerimiz için de ciddi değişimlere uğramıştır. Ülkemizde onurlu yaşam mücadelelerini sürdüren engelli vatandaşlarımız için en büyük destek ve kanun değişiklikleri çok şükür ki bizlere nasip olmuştur. Engelliler toplumun bir parçasıdır. Engelli vatandaşlarımız için yaşam evleri açıldı, çalışamayacak durumda olan engelliler için aylıkları 2 ila 3 kat artırıldı. Engelli çocuğu bulunan anneler 5 yıl erken emekli olma imkanına kavuştu. Engelli çocuğu bulunan ebeveynler, günde 1 saat bakım izni alabiliyorlar. Engelli işçi çalıştıran iş verenin ödediği sigorta priminin tamamını hazine ödüyor. Kendi namına çalışan engelliler isteğe bağlı erken emekli olabiliyorlar. Engelliler üretilmiş her türlü özel aracı katma değer vergisinden istisna tuttuk. Ulaşım araçlarını, çalışma yerlerini engellilerin engellilerin erişebilirliğine uygun hale getirdik. Kamu kurumlarında engelli istihdamını zorunlu hale getirdik."
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER