Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Vali Mustafa Hakan Güvençer: Engellilik yalnızca engellilerin ya da ailelerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değildir"


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Engellilik yalnızca engellilerin ya da ailelerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değildir dedi.
     Güvençer, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, toplumsal yaşama uyum sağlamaya çalışan engellilerin, kimseye muhtaç olmadan yaşam alanlarında kendi ihtiyaçlarını karşılayacak düzenleme, korunma, bakım, rehabilitasyon,danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.
     Toplumun aynı hayatı paylaştıkları engellileri fark etmemesinin, engellilerin kendilerini toplumdan soyutlaması sonucu oluşan iletişimsizliğin çok ciddi sorunların ortaya çıkmasına sebep olduğunu belirten Güvençer, şöyle konuştu:
     "Sağlıklı bir toplum oluşturmak için başta engelliliği doğuran sebepleri ortadan kaldıracak koruyucu tedbirlerin geliştirilmesi ve engellilerin yaşam koşullarını olumlu yönde etkileyecek hizmet ağının organizasyonu ve yaygınlığında karşılaşılan sorunların giderilmesi temel hedefimiz olmalıdır. Son yıllarda ülkemizde çıkarılan kanunlarla engelli vatandaşlarımızın sorunlarının giderilmesi yönünde önemli adımlar atılmıştır. Yeni düzenlemelerle engelli vatandaşlarımızın başta eğitim olmak üzere istihdamına, bakımlarının sağlanmasına özel önem verilmektedir. Engellilik yalnızca engellilerin ya da ailelerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değildir."
    
     Muhabir: Naim Boşkut / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
     .
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER