Engelliler Haftası

Engelliler Haftası


KARS (A.A) - Kars Valisi Eyüp Tepe, Engelliler Haftası dolasıyla mesaj yayımladı.
     Tepe, mesajında, uygar ülkelerin özelliklerinden birisinin de engelli vatandaşlarına verdiği önem ve onların sosyal yaşama entegrasyonunu sağlaması olduğunu belirterek, Türkiyenin birinci önceliğinin engelli ya da engelsiz tüm vatandaşların yaşam kalitesinin yükseltilmesi olduğunu vurguladı.
     Özellikle son yıllarda engellilik alanında dünyadaki gelişmeler ve evrensel ilkeler ışığında yeni yasal düzenlemeler yapıldığını ifade eden Tepe, mesajında şunları kaydetti:
     "Her geçen gün engelli vatandaşlarımızın hak ettikleri yaşam koşullarına kavuşturulması sağlanmaya çalışılmaktadır. Son yapılan yasal değişiklikle birçok kanunda geçen sakat, özürlü, çürük gibi kelimeler engelli olarak düzeltilmiştir. Valiliğimizce ilimizde bin 614 vatandaşımıza evde bakım hizmeti verilmektedir. Engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak uygulanan bütün destek programlarına rağmen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan 34 engelli vatandaşımıza Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizce bakım ve rehabilitasyon hizmeti verilmektedir."
     Tepe, il genelinde 4 adet Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinden yaklaşık 635 vatandaşın yararlandığını ifade etti.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER