Engellilere destek olmak için çalışıyorlar

Engellilere destek olmak için çalışıyorlar -Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği yöneticileri yaptıkları çalışmalarla engelliler yarına hizmet veriyor


ADANA (A.A) - Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler, yaptıkları çalışmalarla hem toplumun engellilere bakış açısını değiştirmeye çalıştıklarını, hem de engelli gelişimi için engelli ailelerinin eğitiminin mutlak gerekliliğiyle ilgili hizmetler verdiklerini bildirdi.
     Sürenler, yazılı açıklamasında, Türkiyenin cam adam olarak tanıdığı Zekeriya Ünalın annesi olduğunu anımsatarak, oğlunu büyütürken yaşadığı sorunlar, acılar ve sıkıntıları aşmak için çaba gösterdiği süreçte öğrendiklerini, toplumla paylaşmak istediğini belirtti.
     Engelli bireye sahip ailelerin bilinçlendirilmesi ve gelişmesine yönelik projeler hazırladıklarını, etkinlikler ve eğitim faaliyetlerinde bulunduklarını ifade eden Sürenler, şunları kaydetti:
     Derneğimiz, nedeni ne olursa olsun öncelikle engellilerin her türlü sorunlarıyla ilgileniyor. Ancak öncelikli amacımız eğitim. Engellinin annesi başta olmak şartıyla tüm aile bireylerinin eğitimi, engelliye eğitim veren özel eğitimcinin ve öğretmenlerin eğitimi ile engellinin hayatını kolaylaştıracak tüm hizmet gruplarının eğitimini amaçlıyoruz. Eğitsel, kültürel ve sosyal amaçlı faaliyetlerde her engel grubu ile etkinlik gerçekleştiriyoruz. Engelin nedenlerinin saptanması, önlenmesi, temel ve klinik araştırmaların yapılması, medikal ve cerrahi yaklaşımların, klinik uygulamaların, engellinin yaşam kalitesinin yükseltilmesine, genel olarak rehabilitasyonuna ve buna bağlı olarak ortaya çıkan sosyal sorunların maksimum seviyede çözümlenmesine çalışıyoruz.
    
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Engellilere destek olmak için çalışıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER