Engellilere iş imkanı sağlanması

Engellilere iş imkanı sağlanması -Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aşıcı: "Engelli bireylerden çalışabilir durumda olanların iş gücü piyasasına katılabilmesi için birçok faaliyet göstermekteyiz"


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, engelli bireylerden çalışabilir durumda olanların iş gücü piyasasına katılabilmesi için birçok faaliyet gösterdiklerini söyledi.
     Aşıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelliliğin yalnızca bireysel bir durum değil, toplumsal bir sorun haline gelen çok boyutlu bir kavram olduğunu belirterek, "Ülkemizde 8.4 milyon engelli bulunmaktadır. Bu, toplam nüfusumuzun yüzde 12.3üne karşılık gelmektedir. İlimizde de kurumumuza kayıtlı 197 engelli birey bulunmaktadır" dedi.
     Aşıcı, 197 bireyden 43ünün 2012 yılında, 12sinin de 2013 yılında istihdam edildiğini ifade ederek, şunları söyledi:
     "Kurum olarak engellilerimize yönelik mesleki faaliyetlerimiz ve danışmanlık hizmetlerimiz sürmektedir. Eğitimini tamamlamış ve herhangi bir engeli olmayan vatandaşlarımızın iş bulmada ciddi sorunlar yaşadığı ülkemizde engelli vatandaşlarımız için bu süreç daha da zor olmaktadır. İşsizlikle mücadelede çözüm üretmekle görevli kurumumuz tüm hizmetlerini internet ortamında vermekle birlikte iş ve meslek danışmanlarımız aracılığıyla okullarda meslek seçimi ve iş arama becerileri konularında da seminerler düzenlemekte ve danışmanlık hizmetini yerine getirmektedir."
     Gümüşhane Üniversitesinde İŞKUR irtibat noktası açılarak haftada 2 gün öğrencilere danışmanlık hizmeti verildiğini anlatan Aşıcı, şunları kaydetti:
     "Özellikle engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine daha kolay ulaşabilmek amacıyla bu yıl düzenlenen Engeliler Haftasında İŞKUR standı kurularak engelli vatandaşlarımız ve ailelerine, engellilerin istihdamı ve mesleki eğitimleri hakkında danışmanlık hizmeti verilmiştir. Engelli bireylerden çalışabilir durumda olanların iş gücü piyasasına katılabilmesi için birçok faaliyet göstermekteyiz. Her işsize ve her işverene bir iş ve meslek danışmanı sloganıyla yola çıkan kurumumuzda, çalışabilir sağlık kurulu raporu olan engelli vatandaşımızın da bir iş ve mesleki danışmanı bulunmaktadır."
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Engellilere iş imkanı sağlanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER