Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Milasta 8 engelli genç, temsili olarak bir günlüğüne askerlik yaptı


MUĞLA (A.A) - Milasta Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engelli gençler temsili askerlik yaptı.
     Milas Hava Meydan Komutanlığınca düzenlenen etkinlikte ilçede ikamet eden 8 engelli genç, sabah saatlerinde birliğe giriş yaparak kamuflajlarını giydi. Gençler, görevli astsubaylar tarafından silahlı ve silahsız eğitime alındı. Eğitimin ardından engelli askerler yemin etti.
     Törende konuşan Milas Garnizon ve Hava Meydan Komutanı Hava Albay Hüseyin Kanbur, "Türk Silahlı Kuvvetleri saflarında bir gün de olsa bulunarak sağladığınız bu değerli katkıdan dolayı siz genç kartallara ve değerli ailelerine teşekkür ediyorum. Bu onurlu mesleğin mensupları olarak aziz şehitlerimizin değerli hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
     Engelli askerler adına konuşan Cüneyt Kartal da, engelliler olarak asker üniforması içinde olmaktan gurur duyduklarını dile getirdi. Kartal, "Engelli olmayan arkadaşlarımızın askerlik vazifesini yerine getirdikten sonra dönüşte anılarını anlatmalarını ve fotoğraflarını gördükçe asker olamamanın burukluğunu duymaktaydık" diye konuştu.
     Törene, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve diğer yetkililer de katıldı.
    
     Muhabir: Mutlu Hazer
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER