Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Erzurumda 9 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı


ERZURUM (A.A) - Erzurumda Engelliler Haftası dolayısıyla temsili askerlik uygulamasında 9 engelli, bir günlük askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.
     Erzurum 109. Topçu Alay Komutanlığına yakınlarıyla gelen 9 engelli, asker kıyafeti giydi. Kısa süreli askeri eğitimin ardından engelliler için yemin töreni düzenlendi.
     Törende konuşan Topçu Binbaşı Barış Özbay, mazisi insanlık tarihiyle başlayan ve sayısız zafer kazanan, dosta gurur, düşmana korku veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin, dünyanın sayılı orduları arasında yer aldığını söyledi.
     Güçlerini Türk milletinden aldıklarını vurgulayan Özbay, "Kahramanlığın bir örneği de siz gençlerimizin yüreğinde ateşlenen gönüllü askerlik hizmetidir. Engelli kardeşlerimizin ailelerinin de kışlada olması, bizlere ve Mehmetçiklerimize de kutsal vatan görevini yerine getirirken güç, azim, şevk ve gurur vermektedir. Bugün huzurunuzda, askerlik özlemi çeken gönüllü 9 engelli gencimize askerlik hizmeti yaptırılmıştır" dedi
     Konuşmanın ardından engelliler, silah ve bayrağa ellerini koyarak yemin etti. Mehmet Yalman, arkadaşlarını temsilen yaş kütüğüne plaket çaktı.
     Tören geçişinden sonra engellilere terhis belgesi verilmesi sırasında ailelerin duygulandığı görüldü.
     Askerlik heyecanı yaşayan Ozan Doğukan Öztürkün annesi Şenay Öztürk, "Bu bizim için bir şeref ve gururdur. Oğlumu, askerlik görevini yapsın diye elinde Türk bayrağıyla Karstan getirdim. Çocuklarımıza emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
     Törene, 109. Toplu Alay Komutanı Kurmay Albay Yüksel Gönültaş, 55. Bakım Merkezi Komutanlığından Kıdemli Albay Hakan Dereoğlu, 9. Kolordu Karargah Destek Gurup Komutanı Hava Savunma Albay Cüneyt Marmara da katıldı.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER