Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Hatayın İskenderun ilçesinde 14 bedensel ve zihinsel engelli "temsili askerlik" uygulaması kapsamında askerlik heyecanı yaşadı


HATAY (A.A) - Engelliler Haftası dolayısıyla İskenderunda 14 bedensel ve zihinsel engelli, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.
     İskenderun Deniz Er Eğitim Alayında "Engelliler Haftası" nedeniyle 14 engelliye bir günlüğüne "temsili askerlik" yaptırıldı.
     Programda bir günlük temsili askerliklerini tamamlayan engelliler için yemin töreni düzenlendi. İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, anayasada askerlik hizmetinin kanunla belirlendiğini belirtti.
     Temsili askerlik uygulamasının dünyada ilk ve tek olarak Türkiyede uygulandığını ifade eden Demirhan, "Sizler vatan, bayrak ve millet uğruna savaşarak destanlar yaratan yiğitlerimizin, tarihe yön veren büyük Türk milletinin birer askeri oldunuz. Bu kutsal ocağın faaliyetlerine katıldınız, havasını teneffüs ettiğiniz kısa bir süre de olsa tarihi zaferlerle dolu şanlı ve şerefli ordumuzun birer ferdi olmanın gururunu yaşadınız. Bu gurur size ömür boyu güç ve ışık versin" dedi.
     Törende, temsili olarak bir günlük askerlik yapan engelliler adına konuşan Deniz Er Halil İbrahim Kaya ise burada bir günlük de olsa asker olmanın haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını kaydetti.
     Daha sonra bir günlük temsili askerliklerini tamamlayan engelliler, yemin ederek tezkerelerini İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve İskenderun Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Dönmezerden aldı.
     Engelliler, sevinçlerini aileleriyle paylaşıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Ömer Soylu / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER