Er Sevag Şahin Balıkçının ölümü

Er Sevag Şahin Balıkçının ölümü -MAZLUMDER Şube Başkanı Ay: Mahkeme kararını eksik ve yeterli inceleme yapılmadan verildiğini düşünüyoruz


DİYARBAKIR (A.A) - MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdurrahim Ay, Kozlukta kaza kurşunuyla şehit olan asker Sevag Şahin Balıkçı olayı ile ilgili, Mahkeme kararını eksik ve yeterli inceleme yapılmadan verildiğini düşünüyoruz dedi.
     Şehit olan asker Sevag Şahin Balıkçının davası ile ilgili basın açıklaması yapan Ay, olayla ilgili olarak tanık ifadeleri rütbeli askerlerce yönlendirildiği, tanıklara ve aileye baskı kurulmaya çalışıldığı, ifadelerin değiştirilmiş olduğu ve birbirleri ile çelişen tutanakların tanzim edildiğine ilişkin iddiaların bulunduğunu ifade etti.
     Sevag Şahin Balıkçının ölümü, askerde ilk şüpheli ölüm değildir diyen Ay, şöyle konuştu:
     Ancak Balıkçının Ermeni olması, daha önce meydana gelen benzer olayların kurbanlarının çoğunun Kürt olması ve olayların kaza olmadığının ortaya çıkmış olması, dikkatleri vahim bir gerçeğe çevirmiştir. Bu vahim gerçek, insanların bu ülke için zorunlu bir görevi ifa ederken dahi mensup oldukları ırk ve dinleri nedeniyle ayırımcılığa uğraması ve uğranılan bu ayrımcılığın insanların ölümüne sebebiyet vermesidir. Balıkçı, özelinde askerde gerçekleşen infazların, kazaların, intiharların ve şüpheli ölümlerin daha etkin ve kamuoyu vicdanını tatmin edecek bir şekilde soruşturulmasını, anayasanın 10uncu maddesinde yer alan eşitlik ilkesinin de kamu erkini elinde bulunduranlar tarafından gerektiği gibi uygulanmasını talep ediyoruz. Verilen mahkeme kararını eksik ve yeterli inceleme yapılmadan verildiğini düşünüyor ve bundan sonraki hukuki süreci yakından takip edeceğimizi kamuoyuna bildiririz.
    
     -Dava AHİMe gidebilir
    
     Bir gazetecinin sorusu üzerine konuşan Şube Başkan Yardımcısı Cihan Ülsen ise, davanın büyük olasılıkla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AHİM) taşınacağını söyledi.
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Er Sevag Şahin Balıkçının ölümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER