Eraslan, satrançta Türkiye ikincisi oldu

Eraslan, satrançta Türkiye ikincisi oldu


TRABZON (A.A) - Trabzon Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Yağmur Eraslanın, Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasında Türkiye ikincisi olduğu bildirildi.
     Okul Müdürü Cemal Kalyoncu, yaptığı yazılı açıklamada, 27 Ocak-01 Şubat tarihleri arasında Antalyanın Kemer ilçesinde düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasında, 8 yaş kızlar kategorisinde Trabzon Merkez Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Yağmur Eraslanın Türkiye ikincisi olduğunu belirtti.
     Şampiyona süresince dokuz maç yapan Eraslanın birinciyle aynı puanı toplamasına rağmen averajla ikinci olarak geçen yılki başarısını tekrarladığını ifade eden Kalyoncu, şunları kaydetti:
     Öğrencimiz geçen yıl gösterdiği başarıya bu yıl yenisini de ekleyerek okulumuzu en iyi şekilde temsil etmesi, arkadaşlarına da örnek olmuştur. Bu örnek başarı nedeniyle okulumuzda satranç sporu ivme kazanarak toplam altı öğrencimiz il başarısını aşmış, Antalyadaki yarışmaya katılmaya hak kazanmıştır. Bu başarılarından dolayı öğrencilerimi ve onlara rehberlik eden öğretmenlerimden Yusuf Tomar, Aziz Enez ve Sabri Altınışıkı kutluyorum.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Eraslan, satrançta Türkiye ikincisi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER