Erbakanın vefatının 2. yılı

Erbakanın vefatının 2. yılı -Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: -Erbakan, idealist bir devlet adamıydı, İslam aleminin lideriydi -Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Kutan: Sadece Türkiyeyi değil, İslam alemini de


KONYA (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Erbakan, idealist bir devlet adamıydı, İslam aleminin lideriydi dedi.
     Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, ölümünün 2. yılında Konyada Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen Hocamız Erbakan programında anıldı.
     Kamalak, programda yaptığı konuşmada, Necmettin Erbakanla 1995 seçimlerinden, vefatına kadar hep beraber olduklarını söyledi.
     Kendisini çok yakından tanıma imkanı bulduğunu ifade eden Kamalak, O, samimi bir mümindi, ihlaslı bir Müslümandı, ibadetlerine düşkündü. Çok zeki ve çok çalışkandı, bir aksiyon adamıydı. Erbakan, idealist bir devlet adamıydı, İslam aleminin lideriydi diye konuştu.
     Erbakanın tüm insanlığın İslama muhtaç olduğuna inandığını ifade eden Kamalak, birçok fabrikanın temelini attığını ve yaygın bir sanayileşme hamlesi başlattığını dile getirdi.
     Kamalak, yatırım programları hazırlayan Erbakanın kalkınma hamlelerinin erken bir seçim kararıyla engellendiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Ona göre tüm insanlığın saadeti, huzur ve mutluluğu için, peygamberlerin hak anlayışına dayalı yeni bir dünya kurmak gerekiyordu. Bunun için de işe, bulunduğumuz yerden, Türkiyemizden başlamak icap ediyordu. Hocamız, ağır sanayi, yerli sanayi, milli sanayi diyordu. Herkese iş, herkese aş diyordu. Dengeli ve yaygın bir sanayileşme öngörüyordu. Mekanı cennet olsun.
     Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ise Erbakanın bir Konya sevdalısı olduğunu aktardı.
     Erbakanın, ailesinden iyi bir İslami eğitim aldığını anlatan Kutan, Necmettin Erbakanın eğitim hayatının hep birinciliklerle geçtiğini ifade etti.
    
     -Gayesi gayemiz olsun-
    
     Türk halkının büyük bölümünün Erbakanın değerini çok iyi anladığını, ona Mücahit Erbakan ve Erbakan Hoca sıfatlarını layık gördüğünü aktaran Kutan, şöyle devam etti:
     Merhum hocamız, Hakkın rızasını kazanmak, yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiyeyi inşa etmek, cihad farzını yerine getirmek için gecesini gündüzüne katmış emsalsiz bir liderdi. İslami duyarlılığı olan kitleleri siyasetin merkezine o taşıdı. Muhafazakar hanımlara teşkilatlarında görev vererek, onların davalarında faal olmalarını sağladı. Sadece Türkiyeyi değil, İslam alemini de etkileyen bir liderdi.- Zaman geçtikçe Hoca, daha da iyi anlaşılacaktır. -Hepimizin üzerinde çok büyük emeği ve hakkı olan muhterem Erbakan hocamıza Cenab-ı Hakktan tekrar rahmet ve mağfiret diliyoruz.- Sevdası sevdamız, duası duamız, gayesi gayemiz olsun.
     Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan da babasını Kuvveti değil, hakkı üstün tutan insan olarak tanımladı.
     Bu toplantıları Erbakanın arkasından ağıt yakmak için değil, bütün millete ve dünyaya; onun davasına, prensiplerine bağlı olduklarını ilan etmek için yaptıklarına işaret eden Erbakan, Biz bu toplantıları, milli görüşün yeni zaferleriyle dolu ikinci bir kırk yılın başlangıç toplantıları olarak yapıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Erbakanın vefatının 2. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER