Erdekten kısa kısa

Erdekten kısa kısa -Belediye Meclisinin kasım ayı toplantısı yapıldı


BALIKESİR (A.A) - Erdek Belediye Meclisinin kasım ayı toplantısı yapıldı.
     Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın başkanlığında yapılan toplantının ilk gündem maddesi olan Erdek Minibüsçüler Kooperatifinin otobüs durak yeri iptal isteği görüşüldü.
     Oylamada 9 kabul, 4 ret, 1 çekimser oyla, minibüsçülerin isteği doğrultusunda kapalı durumdaki Akbank Dinlenme Tesisleri önünde bulunan duraktan kullanım bedeli alınmayarak, Erdek-Bandırma yolu üzerindeki durak sayısının 13ten 12ye indirilmesi kabul edildi.
     Toplantıda, imarla ilgili bazı konular da görüşülüp, İmar Komisyonuna havale edildi. Yalı, Halitpaşa, Atatürk ve Alaattin mahallelerinde, belediye meclisi kararlarıyla belirlenen arka bahçe uzaklıkları konulu komisyon raporunun oy çokluğuyla kabulüne karar verildi.
     Meclis, 2013 yılı tahmini belediye bütçesi ve 2013 yılı gelirler tarifesinin görüşülmesiyle sona erdi.
    
     -Erdeke, 2-2,5 yıl içinde doğal gazı getiririz-
    
     Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, ilçeye 2-2,5 yıl içinde doğal gazı getirme sözü verdi.
     Aysan, Erdekin geleceğinin doğal gaza kavuşmasına bağlı olduğunu belirterek, İlçemizin bugünkü yapılaşma koşulları ve belediye bütçesiyle doğal gaza hemen kavuşmamıza olanak yok. Ancak, Büyükşehir Yasa Tasarısının, bir yıl sonra yasalaşması ve Balıkesirin büyükşehir olmasının ardından Erdeke gelecek ödeneklerde büyük artış görülecek. Buna paralel şekilde ilçemizi 2-2,5 yıl sonra doğal gazla buluşturacağımıza inanıyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Erdekten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER