Ereğliye deniz konteyneri yatırımı

Ereğliye deniz konteyneri yatırımı -Belediye Başkanı Posbıyık: -Dünyaca ünlü bir Alman deniz konteyneri üretici firmasının Ereğliye yatırım yapması yönünde prensip anlaşmasına vardık


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünyaca ünlü bir Alman deniz konteyneri üretici firmasının Ereğliye yatırım yapması yönünde prensip anlaşmasına vardık dedi.
     Belediye Başkanı Posbıyık, Belediye Meclisi şubat ayı toplantısı öncesinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki uluslararası firmanın Ereğliye yatırım yapmak için harekete geçtiğini söyledi.
     Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala görüşme yaptıklarını, kendisine Ereğliyle ilgili dosya verdiğini ve bölgeye yatırımcı davet edilmesini istediklerini ifade eden Posbıyık, şöyle konuştu:
     Efkan Ala, Başbakanlık Yatırım Ajansının Genel Müdürünü çağırdı. Dosyayı ona sundu ve yatırımların Ereğliye yönlendirilmesi konusunda talimat verdi. Kendisi de bunun takipçisi oldu. Ağır ağır dönüşler başladı. Bununla birlikte Sabancı ve Koç Holdinge mektuplar gönderdik. Diğer taraftan da ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tara dosyamızı sunduk. Ar-Ge çalışmaları yapıyorlar. Bazı müşterilerinin Ereğlide yatırım yapmaları için faaliyet içerisindeler.
     Ereğliye yatırım yapılması konusunda uluslararası firmalarla görüştüklerine dikkati çeken Posbıyık, sözlerini şöyle tamamladı:
     Dünyaca ünlü bir Alman deniz konteyneri üretici firmasının Ereğliye yatırım yapması yönünde prensip anlaşmasına vardık. Firma ERDEMİRle görüştü. Hem sacın buradan verilmesi, hem de ERDEMİRin limanlarından yararlandırılması konusunda anlaşmaya vardılar sanıyorum. Alman firması gelecek ve ilçede yer göstereceğiz. Hangi yerleri uygun görürlerse orada konuşlanacaklar. Birinci etapta 300 kişi çalıştıracaklar. İkinci etapta işler genişledikten sonra çalışan sayısı 700 kişiye çıkacak. Bu iş fiili olarak gerçekleşme noktasına geldi. Yine ikinci bir uluslararası firma ile görüşme yapıyoruz. Bu firma çok büyük ve önemli bir yatırımcı. Ereğliyi görmeleri lazım ve bu yatırımı burada yapmaları gerekiyor. İlçeye gelecekler. 8 Şubatta bize telefon edecekler ve hangi tarihte ilçede olacaklarını söyleyecekler. Bize telefonlarla verilen bilgilere göre çok net bir bilgiye sahip değiliz. Ama söyledikleri doğru ise bu Ereğlinin kurtuluşu olacak. Çok sayıda işçi istihdamını sağlayacak. Büyük bir yatırım olacak. Bu tamamen ilçenin kurtuluş meselesi olacak. Bu konuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ereğliye deniz konteyneri yatırımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER