Eriyen kar, ovayı gölete çevirdi

Eriyen kar, ovayı gölete çevirdi -Havaların ısınmasıyla yüksek kesimlerdeki karların erimesi sonucu Hakkarinin Yüksekova ilçesinde oluşan gölet, vatandaşlardan ilgi görüyor


HAKKARİ (A.A) - Havaların ısınmasıyla yüksek kesimlerdeki karların erimesi sonucu Hakkarinin Yüksekova ilçesinde oluşan gölet, vatandaşlardan ilgi görüyor.
     Son yılların en çetin kışının yaşandığı Yüksekovada, havaların ısınmasıyla eriyen kar örtüsünün oluşturduğu gölet, farklı bir güzelliğe de ev sahipliği yapıyor.
     Kar kalınlığının üç metrenin üzerinde olduğu yüksek kesimlerdeki karların erimesi, ilçenin girişinde bulunan ovada gölet oluşmasına neden oldu.
     İlk defa böyle bir manzara ile karşılaştıklarını belirten Yüksekovalılar da bu anı ölümsüzleştirmek için su altında kalan ovada fotoğraf çekmeyi ihmal etmiyor.
     Ailesi ile gölete dönen ovada hatıra fotoğrafı çektiren Selim Tüner, Ovada biriken suların oluşturduğu manzara görmeye alışık olmadığımız bir durum. Biz de bu anı ölümsüzleştirmek için ailece buraya geldik. Oluşan manzara her ne kadar kısa sürecek olsa da artık bizim de bir gölümüz var. Manzaranın keyfini çıkarmaya çalışıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Mesut Varol / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Eriyen kar, ovayı gölete çevirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER