Ermeni soykırımı iddiaları

Ermeni soykırımı iddiaları -Azerbaycan Milletvekili Paşayeva: -"Ermeni soykırımı iddialarıyla birçok ülke, çok adaletsiz ve haksızca, tarihte olmayan bir şeyi politik kararlarla Türkler aleyhine kullandı" (Fotoğraflı - Gör


BOLU (A.A) - Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, birçok ülkenin Ermeni soykırımı iddialarını adaletsiz ve haksızca Türklerin aleyhine kullandığını söyledi.
     Bolu Valisi İbrahim Özçimeni ziyaret eden Paşayeva, kentte bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin artırılması gerektiğini anlattı.
     Ülkesinin en büyük sorununun Karabağ olduğunu dile getiren Paşayeva, "Azerbaycanın topraklarının yüzde 20sinin halen Ermenistanın işgali altında olması, bir milyon insanın evine dönememesi en büyük sorunumuz. Bu, çok büyük bir trajedi. Artık bir milyon kişi evine dönemiyor. Azerbaycanın en büyük problemi bu" şeklinde konuştu.
     Türk milletlerinin haksızlıklara karşı birlik olması gerektiğini vurgulayan Paşayeva, sözlerine şöyle devam etti:
     "Karabağ sorununu da inşallah birlik ve beraberlik içinde çözmeye çalışacağız. Bu nedenle işbirliğimizin artması gerekir. Dünyanın her yerinde milletimizin bu birlik ve beraberliğe inanması gerekir. Senin, benim demeden, birlik ve beraberlik içinde yola çıkmamız lazım. Ermeni soykırımı iddialarıyla birçok ülke, çok adaletsiz ve haksızca, tarihte olmayan bir şeyi politik kararlarla Türkler aleyhine kullandı. Devletlerimize yapılan adaletsizlik ve haksızlıklara karşı beraber yürümemiz lazım.
     Genç nesilleri de bu bilinçle yetiştirmemiz lazım."
     Vali Özçimen ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki milletin de benzer dili konuştuğunu anımsattı.
     Azerbaycandaki gelişmeleri yakından takip ettiğine dikkati çeken Özçimen, "Özellikle petrolde, doğalgazda güzel çalışmalar var. Bunların teknolojilerinde Azerbaycan son yıllarda atak yaptı. Şu anda ayakları üzerinde durabilen, milli geliri, bağımsızlığı, öz güveni artan bir devlet, milletle karşı karşıyayız. Başarılarından gurur duyuyoruz" ifadesini kullandı.
     Paşayeva, valiliğin ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmazı ziyaret etti.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Ermeni soykırımı iddiaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER