Erzincanda Kentsel Dönüşüm Projesi

Erzincanda Kentsel Dönüşüm Projesi -AK Parti Milletvekili Karakelle, Taksim Mahallesindeki çalışmaları inceleme yaptı


ERZİNCAN (A.A) - AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Taksim Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları inceledi.
     Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy ile proje kapsamında 2 etap halinde 560 konutun yapıldığı alana gelen Karakelle, yetkililerden bilgi aldı.
     Karakelle, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Taksim Mahallesinde konutların yükseldiğini belirterek, Yıllarca Taksim Mahallesi ne olacak- deniliyordu. Bugün işte konutlarımızın hızla yükseldiğini görüyoruz dedi.
     Konutların bulunduğu alanda cami, kütüphane ve okulun da yapılacağını ifade eden Karakelle, yapılar sayesinde kentin görüntü kirliliğinden kurtulacağını vurguladı.
     96 konutun önümüzdeki yıl Nisan-Mayıs aylarında tamamlamasının hedeflendiğini bildiren Karakelle, 464 konutun da 2014 yılının Mart ayına kadar süresi olmasına rağmen 2013 yılı sonunda teslim edileceğini söyledi.
     Belediye Başkanı Çakır da Taksim Mahallesinin 1939 depremi sonrasında yapılmış geçici iskan konaklama bölgesi olduğunu hatırlatarak, Zaman içerisinde şehir geliştikçe Taksim Mahallesi, Çarşı Mahallesi ve muadil olan yerler standart olarak şehrin gerisinde kaldı dedi.
     Mahallenin 117 dönümlük bir alan üzerinde, 358 hak sahibinden oluşan bir bölgede bulunduğunu dile getiren Çakır, yapılan konutlar hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Erzincanda Kentsel Dönüşüm Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER