Erzincandaki Afganlar, konteynerlere yerleştirildi

Erzincandaki Afganlar, konteynerlere yerleştirildi -Vali Vekili Çiftçi: 302 Afgana devletin gerektirdiği ve devlete yakışan tüm imkanları sunmaya çalışıyoruz


ERZİNCAN (A.A) - Erzincanda çadırkentte yaşayan Afganlar, konteynerlere yerleştirildi.
     Erzincana geçen yıl gelen ve Geçit beldesinde kurulan çadırkente yerleştirilen Afganlar için kış mevsimi öncesinde Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından konteynerler gönderildi.
     Erzincandaki 302 Afgandan 182si, çadırların bulunduğu alandaki 55 konteynere yerleştirildi. Konteyner kentte inceleme yapan Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi, yetkililerden bilgi aldı.
     Tercüman aracılığıyla mültecilerin taleplerini dinleyen Çiftçi, yapılacak çalışmalar hakkında Afganları bilgilendirdi.
     Çiftçi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Misafirlerimiz için öncelikle kamp merkezinde bir yer kurmuştuk fakat daha sonra sayılarının artmasıyla burada bir çadırkent kurduk. Havaların soğumasıyla da konteyner kent kurduk. Bunun altyapı çalışmalarını devam ettiriyoruz diye konuştu.
     Vali Vekili Çiftçi, şu bilgileri verdi:
     İlimizde 302 Afganlı sığınmacı var, bunları sığınma başvurusunda bulunan kişiler olarak değerlendiriyoruz. Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliğine başvurarak sığınma talebi bulunan Afganları, üçüncü bir ülke kabul etmek üzere geçici misafir ediyoruz. 302 Afgan misafirimizden 182sini bu kentte misafir ediyoruz, diğerleri ise kendi imkanları ve bizlerin yardımlarıyla dışarıda tuttukları kiralık evlerde yaşıyorlar. 302 Afgana devletin gerektirdiği ve devlete yakışan tüm imkanları sunmaya çalışıyoruz. Takdir edilir ki ciddi bir maliyetle karşı karşıyayız. Sivil toplum kuruluşlarından, hayır kurumlarından bu misafirlerimize sahip çıkmalarını özellikle istirham ediyoruz. Bulunduğumuz alanda 55 konteyner var, 42 aile kalıyor. Diğer konteynerler ise diğer ihtiyaçlar için kullanılıyor.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Erzincandaki Afganlar, konteynerlere yerleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER