Erzurumda elektrik panosunda patlama

Erzurumda elektrik panosunda patlama -Kocatepe İlkokulu ve Ortaokulunda elektrik panosunda meydana gelen patlama sonucunda 24ü öğrenci 26 kişi dumandan etkilendi -İl Milli Eğitimi Müdürü Bilge: Öğrencilerde panik oluştuğu içi


ERZURUM (A.A) - Yakutiye ilçesinde bir okulun zemin katındaki elektrik panosunda meydana gelen patlama sonucu 24ü öğrenci 26 kişi dumandan etkilendi.
     Şükrüpaşa Mahallesinde bulunan Kocatepe İlkokulu ve Ortaokulunun zemin katında, teknik bir arıza sonucu elektrik trafosunda patlama meydana geldi.
     Trafonun alev alması sonucu, okulun sınıf ve koridorları dumanla kaplandı. O sırada sınıflarda bulunan öğrenci ve öğretmenler, kısa sürede okuldan çıkarıldı.
     Bu sırada dumandan etkilenen 24ü öğrenci 26 kişi, ambulanslarla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Palandöken Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, elektrik panosunda meydana gelen yangını kısa sürede kontrol altına alarak, söndürdü.
     İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun zemin katında bulunan elektrik panosunda patlama meydana geldiğini belirterek, Okulun zemin katında bulunan elektrik panosuna dıştan gelen kablolarda ısınma söz konusu olduğu için patlama olmuş. Patlama sonucunda içeriye duman dolmuş. Dumandan etkilenen 24 öğrenci ile 2 hizmetli, hastaneye kaldırıldı dedi.
     Hizmetli ve öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğunu anlatan Bilge, şunları kaydetti:
     Okulun zemin katında bulunan elektrik panosu, bir teknik arıza sonucu patlamış. Öğrencilerde panik oluştuğu için Kaymakamlık tarafından okul bugün tatil edildi. Ama yarın yine derslere devam edilecek. Okulda, elektrik panosu dışında maddi hasar söz konusu değil. Gerekli çalışmaları başlattık. Hafta başına kadar çalışmalar tamamlanacak.
    
     -Öğrenciler yangını şaka sandı-
    
     Okul Aile Birliği Başkanı Bünyamin Bakar da zemin katta elektrik panosu olduğunu bilmediğini belirterek, Panoda patlama olmuş. Hemen alev almış ve burası tamamen yanmış. Sınıfları, koridorları duman kaplamış. TEDAŞ ekiplerini çağırdık, gerekli inceleme yapılıyor diye konuştu.
     8. sınıf öğrencilerinden Fırat Ülker ise patlama meydana geldiği sırada derste olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     İnkılap dersi vardı. Sınıfa bir arkadaş geldi, yangın var dedi. Tabii biz önce inanmadık, şaka yapıyor sandık. Sonra koku aldık ve sınıfı duman sardı. Biz de arkadaşlarla hemen dışarıya çıktık. Ambulanslar, itfaiye ekipleri falan geldi. Bazı arkadaşlarımızı hastaneye götürdüler.
     Öğrencilerden Süleyman Karagöz de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi kutlamaları için prova yaptıklarını anımsatarak, Patlamanın olduğu kattaydık. Büyük bir gürültü duyduk. Yangın var dendi ama şaka olduğunu düşündük. Sonra hepimizi bahçeye çıkardılar diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Erzurumda elektrik panosunda patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER