Erzurumda içme suyu şebekesi yenileniyor

Erzurumda içme suyu şebekesi yenileniyor


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesinin şehir merkezi etabına başlandığını bildirdi.
     Küçükler, yaptığı yazılı açıklamada, hayata geçirilecek projenin şehir merkezini ilgilendiren bazı aşamalarının bulunduğunu ve bu aşamalardan birisinin de kanalizasyon ve yağmur sularıyla ilgili olduğunu ifade etti.
     Şehrin muhtelif bölgelerinde kurulacak olan galeri sistemiyle, yağmur ve kanalizasyon sularının birbirinden ayrılacağını vurgulayan Küçükler, şunları kaydetti:
     Erzurumda çok önceleri dere olan Çaykara, Saray Bosna, Tebrizkapı ve Kavak Mahallesi gibi bölgeler var. Bu bölgeler altyapı anlamında da şehrin yükünü taşıyor. Proje kapsamında bu derelerde yağmur ve kanalizasyon suları için birbirinden ayrı bir taşıma sistemi kuracak ve altyapıyı sorun olmaktan kesin bir biçimde çıkaracağız.
     Küçükler, Avrupa Birliği Programına sunulan 64 milyon Avro bütçeli projeyle, Erzurumun büyük bir eksikliğini giderdiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gamze İspirli / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Erzurumda içme suyu şebekesi yenileniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER