Erzurumda STKlarla istişare toplantısı

Erzurumda STKlarla istişare toplantısı -AK Parti Kadın Kolları Başkanı Demir: Artık kadınlar elinin hamurunu bırakıp bu şehrin sosyal yaşamında var olmaya başlamışlardır


ERZURUM (A.A) - Erzurumda AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile istişare toplantısı düzenledi.
     Tebrizkapı Çarşısında düzenlenen toplantıya, Erzurum AK Parti Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, partililer ve sivil toplum kuruluşları katıldı.
     Milletvekili Çığlık, burada yaptığı konuşmada, toplantıda STKlarla bir araya geldiklerini söyledi. STKların ne tür sıkıntılar yaşadığını, neler yapılabileceğini konuşmak için toplandıklarını belirten Çığlık, şunları kaydetti:
     Kadın kolları tarafından düzenlenen bu toplantı sayesinde Erzurumda ne kadar çok kadının faaliyet gösterdiğini hatırladık. 34e yakın kadın STKmız var. Şu anda 26 STK burada toplantımıza katılıyor. Artık kadının toplumdaki yeri giderek arttı. İstenilen seviyeye ulaştı diye düşünüyorum. Artık neler yapabiliriz konuşmak için burada toplandık. İnşallah çok verimli bir toplantı olur.
     AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Demir de kadınlar toplumun en önemli mihenk taşları olduğunu belirtti. Bu kentin kadınlarının yıllar içerisinde önemli işler yaptığını ifade eden Demir, şöyle devam etti:
     Artık kadınlar elinin hamurunu bırakıp bu şehrin sosyal yaşamında var olmaya başlamışlardır. Bugün burada bu şehrin kadınları için, şehir için neler yapabiliriz adına burada STKlarla toplandık. Çünkü birlikten kuvvet doğar, yani birde bu toplananlar kadın olursa bu toplululuğun önüne kimse geçemez. Özellikle sivil toplum kuruluşlarının var olma amaçları insanların tek tek yapamadığını birleşerek birlikte yapmaktır.
     Demir, sivil toplum kuruluşlarının birlik ve beraberliğin oluşturulduğu yerler olduğunu vurgulayarak, sivil toplum kuruluşlarının ülkelerin ve kentlerin gelişmesinde bireysellikten toplumsallaşmayı sağlanmasında büyük rol oynadığını kaydetti.
     Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda STKlarla istişare toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER