Erzurumda terör örgütü davası

Erzurumda terör örgütü davası -Iğdır, Ağrı ve Doğubayazıtta terör olaylarına karıştıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 5 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı


ERZURUM (A.A) - Iğdır, Ağrı ve Doğubayazıtta 17 ayrı terör olayına karıştıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 5 tutuklu sanığın yargılanmasına Erzurumda başlandı.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanıklar Irak uyruklu Karoğ Yasin, Hakan Tunç, Salih Özer, Harun Alkan, Musa Karkut ile sanık avukatları hazır bulundu.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahyanın savunmalarının istemelerinin ardından söz alan sanıklardan Musa Karkut savunmasında, suçlamaları kabul etmeyerek, Karoğ Yasini tanımadığını, şahsın evine zorla girerek eşinden ve kendisinden yemek istediğini söyledi.
     Silahlı olduğu için Karoğ Yasinden korktuğunu belirten Karkut, "İşten çıktım eşimi aradım, bana evde bir misafir olduğunu belirtti. Eve geldiğimde şahıs, salonda oturuyordu. Eşime şahsın kim olduğunu sorunca, bana salonun arka kısmında bulunan çuvalı gösterdi. Çuvalın içinde silahın olduğunu gördüm. Ben çuvalı alıp kapının önüne koyarak, şahıstan evimden gitmesini istedim. Konuşmasını tam olarak anlamıyordum. Kürtçe de konuşmuyordu. Yemek yedikten sonra kimseye karışmadan gideceğini söyledi. Eşim yemek getirdi ve bizim de sofraya oturmamızı istedi. O anda kapı çaldı ve polisler içeri girerek şahısla beni aldı. Benim olaylarla bir bağlantım yok. Zaten olsaydı silahı evin ortasında çuvalda bırakmaz ve şahsı da saklardım" dedi.
     Bu arada, Karkutun savunmasına müdahale eden sanık Hakan Tunç, yargılama düzenine uymadığı gerekçesiyle Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya tarafından dışarı çıkartıldı.
     Irak uyruklu Karog Yasin de yemek ihtiyacını karşılamak için girdiği evde polisler tarafından yakalandığını, evde bulunan şahısları tanımadığını söyledi.
     Sanık Salih Özer ise Kürtçe tercüman aracılığı ile yaptığı savunmasında, üzerine atılı suçları kabul etmediğini ve tahliyesini istediğini belirtti.
     Harun Alkan ise herhangi bir örgüte üye olmadığını, üzerine atılı suçları kabul etmeyerek, Doğubayazıt ilçesinde kendisi gibi çok sayıda insanın suçsuz yere gözaltına alınarak haksız yere mağdur edildiğini ileri sürdü.
     Sanık avukatları ise iddianameyi kabul etmeyerek, 5 sanığın üzerine atılı suçların delillerinin bulunmadığını ve bir sonraki celsede yazılı savunma vereceklerini belirttiler.
     Mahkeme heyeti, daha sonra tutuklu sanık Karkutun tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dava dosyasındaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Erzurumda terör örgütü davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER