Erzurumda terör örgütü davası

Erzurumda terör örgütü davası -Karayazı ilçesinde terör örgütü PKK lehine yapılan yasa dışı eylemde örgüt flamasıyla yüzüne kapatıp, polise taş attığı iddiasıyla gözaltına alınan tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi


ERZURUM (A.A) - Karayazı ilçesinde terör örgütü PKK lehine yapılan yasa dışı eylemde, örgüt flamasıyla yüzünü kapatıp, polise taş attığı iddiasıyla gözaltına alınan tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanık Sami Çiftçi, avukatı ve ailesi hazır bulundu.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, sanıktan savunmasını yapmasını istedi. Söz alan Çiftçi, 30 Ekim 2012 günü bir yakınının düğünü için gittiği Karayazı ilçesinde, 11 yaşındaki kızını aramaya çıktığı sırada caddede bulunan kalabalık arasında polis ekipleri tarafından suçsuz olarak gözaltına alındığını ileri sürdü.
     Kahyanın sanığa, Senin kızını aramaya gittiğin yerde PKK terör örgütünün flamasını yüzüne kapatıp, polise taş atarken görüntülerin var demesi üzerine sanık Çiftçi, Ben orada polisin gaz atmasına kızıp taş aldım elime, ancak atmadım dedi.
     Bunun üzerine Kahya, Sen terör örgütüyle bir alakam yok, örgütün ne olduğunu bilmem diyorsun ama Şırnak ve Hakkaride örgütsel faaliyetlere katılmışsın. Bundan dolayı yargılanıyorsun. İstanbulda örgütsel eylemlerde bulunduğun için 3 yıl hapis yatmışsın bunlara ne diyeceksin- şeklinde soru yöneltti.
     Sanık Çiftçi, Hakkariye ve Şırnaka hiç gitmediğini, bu davalardan bilgisi olmadığını belirterek, İstanbulda 3 yıl hapis yattığım doğrudur dedi.
     Mahkeme heyeti bunun üzerine sanığın yargılandığı davaların dosyalarından birer örneğin istenmesine karar verdi.
     Psikolojik rahatsızlığı olduğunu, tedavi olmak istediğini ifade eden sanık Çiftçinin, şizofren tedavisi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden rapor aldığını belirtmesi üzerine mahkeme, sanığın sağlık raporu için Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine karar verdi.
     Sanık avukatı da savunmasında, müvekkilinin sağlık sorunları olduğunu, tedavisi için hastaneye gönderilmesi gerektiğini, psikolojik rahatsızlığı yüzünden işlediği suçların yasal geçerliliğinin olmadığını ifade etti.
     Mahkeme Başkanı Kahya, duruşmayı dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihi erteledi.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda terör örgütü davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER