Erzurumdaki cinayet davası

Erzurumdaki cinayet davası -Arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında çıkan bıçaklı silahlı kavgada bir kişinin öldürülmesi, 10 kişinin yaralanmasına ilişkin açılan davada 11 kişinin yargılanmasına başlandı


ERZURUM (A.A) - Erzurumda arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında çıkan bıçaksilahkavgada bir kişinin öldürülmesi, 10 kişinin yaralanmasına ilişkin açılan davada 11 kişinin yargılanmasına başlandı.
     Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma için adliyede geniş güvenlik önlemi alındı. Duruşmaya, tutuklu sanık Özcan S. ile tutuksuz sanıklar Ahmet E, Metin D, Enver E, Vezir S, Servet S, Mehmet Latif S, İhsan E, Nevzat E, Cahit D. ve Emrullah S. ile sanık avukatları katıldı.
     Tutuklu sanık Özcan S. savunmasında, olay günü babası Servet Snin karşı ailenin saldırısına uğradığını, kendisinin babasını korumak için saldıran kişilere karşı korumaya çalıştığını, iddia edildiği gibi elinde bıçak olmadığını söyledi. Kavgada hayatını kaybeden Farıs Uzunu öldürmediğini ifade eden Özcan S, olayın yaşandığı adreste MOBESE görüntülerinin incelenmesi halinde iddiasının doğru olduğunun görüleceğini kaydetti.
     Olayın azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanık Özcan Snin babası Servet S. ise olay yerinde bulunduğunu, bu iddianın doğru olmadığını, karşı ailenin saldırısına uğradığını, oğlu Özcan Snin kendisini saldırıdan korumak için diğer aile üyelerini saldırmamaları konusunda ikna etmeye çalıştığını ileri sürdü. Servet S, oğlunun suçsuz olduğunu belirterek, mahkemeden olayı detaylı araştırılmasını istedi.
     Diğer sanıklar ise savunmalarında, olay günü her iki aile arasında silah, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavga yaşandığını, Farıs Uzunun kim tarafından tarafından öldürüldüğünü görmediklerini belirtti.
     Mahkeme heyeti daha sonra olayın 2 tanığını dinledi. Tanıklar ifadelerinde, Özcan Snin elinde bıçak gördüklerini, cinayet anını tam olarak görmediklerini ifade etti. Bunun üzerine sanık Özcan S, babası Servet S. ile diğer tutuksuz sanıklar tanıkların doğruyu söylemediklerini, bu kişilerin karşı tarafın yakınları olduklarını ileri sürerek, tanıklıklarının reddedilmesini istedi.
     Kavga sırasında bölgede bulunan MOBESE görüntülerinin emniyetten istenerek incelenmesini isteyen avukatlar, ek tanık talebinde bulundu.
     Mahkeme heyeti, MOBESE görüntülerinin incelenmesi ve talep edilen ek tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
     Veysiefendi Mahallesi Tepe Mezarlık mevkisinde 28 Nisan 2012 tarihinde iki aile arazinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan bıçaklı silahlı kavgada, 1 kişi ölmüş, 10 kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumdaki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER