Erzurumdaki terör örgütü davası

Erzurumdaki terör örgütü davası -Ağrıda 6 ay önce düzenlenen operasyonda terör örgütüne maddi destek sağladıkları iddiasıyla tutuklanan BDP Ağrı il başkanının da aralarında bulunduğu 3ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edi


ERZURUM (A.A) - Ağrıda 6 ay önce düzenlenen operasyonda terör örgütüne maddi destek sağladıkları iddiasıyla tutuklanan BDP İl Başkanı Kasım Polatın da aralarında bulunduğu 3ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Ağrı, Doğubayazıt, Diyadin ve Tutak ilçeleri ile İstanbul, Muş, İzmir, Diyarbakır ve Adanada 6 ay önce eş zamanlı düzenlenen operasyonda tutuklanan sanıklardan BDP Ağrı İl Başkanı Kasım Polat (48) ve Veysi Biçen hazır bulundu.
     Tutuklu sanıkların Kürtçe savunma talebini reddeden mahkeme başkanı Mustafa Kahya, resmi dilin Türkçe olduğunu, anlamadıkları başka bir dilde savunma yapılmasına izin veremeyeceklerini belirtti.
     Tutuksuz yargılanan 5 sanığın katılmadığı duruşmada, söz alan bazı sanık avukatları, müvekkillerinin savunmalarının alınmadığını, sanıkların Kürtçe savunma taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.
     Avukatlar, müvekkillerinin savunmalarının alınmadan mahkemenin karar vermesi halinde, dosya hakkındaki bozma taleplerinin Yargıtaydan olumlu döneceğine dikkati çekerek, tartışmalı hale gelebilecek bir kararın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu yönde birçok emsal kararlarına aykırı olacağını savundu.
     Sanık avukatları, anadilde savunma taleplerinin yerine getirilmesi için hükümet tarafından hazırlanan yasa taslağının TBMMye sunulduğunu anımsatarak, taslağın yasalaşmasına kadar ek savunma talebinde bulundu.
     Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 2 Ocak 2013 tarihine erteledi.
     Duruşmayı, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ve bazı partililer de izledi.
     BDP Ağrı İl Başkanı Kasım Polatın da aralarında bulunduğu sanıklar hakkında terör örgütü üyesi olmak suçundan 15 ile 20 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.
     Hazırlanan iddianamede, Ağrı BDP İl Başkanı Kasım Polat ile BDPli yöneticilerin KCKya destek vererek terör örgütü PKKnın kepenk kapatma eylemlerine destek verdiği, kırsalda çıkan çatışmalarda ölen teröristlerin cenaze törenlerini terör örgütünün propagandası haline dönüştürdükleri, parti binalarında yapılan toplantılarda örgüte maddi destek sağladıkları, düzenledikleri konserler sırasında örgüt adına para topladıkları iddiaları yer alıyor.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumdaki terör örgütü davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER