Erzurum

Erzurum-Tebriz uçak seferleri başladı -Sağlık Bakanı Akdağ: -Bugün Tebrize başlattığımız hava uçuşları, Erzurum ve bölge insanı için son derece önemlidir -AK Parti hükümetleri olarak insanların mutluluğunun peşindeyiz. S


ERZURUM (A.A) - Erzurum-Tebriz arasında uçak seferine başlandı. Erzurum Havalimanında düzenlenen törenin ardından Anadolujete ait uçak Tebrize hareket etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bugün Tebrize başlattığımız hava uçuşları, Erzurum ve bölge insanı için son derece önemlidir dedi.
     Erzurumda temaslarda bulunan Akdağ, Vali Sebahattin Öztürkü makamında ziyaret ederek, şehrin sorunları hakkında bilgi aldı.
     Akdağ, Erzurum-Tebriz uçak seferlerinin başlamasının Türkiyenin, bölgenin, Erzurumun geldiği noktayı gösterdiğini belirterek, öteden beri İran-Erzurum-Tebriz arasında münasebetlerin olduğunu söyledi.
     İşadamlarının Tebriz ile karşılıklı alışverişlerinin olduğunu ifade eden Akdağ, Kültürel alışverişlerimiz var. Üniversitemizin İrandaki üniversitelerle yaptığı toplantılar, işbirliği var. Bütün bunları kuvvetlendirmek lazım diye konuştu.
     Komşu İranın, Türkiye için önemli ticari potansiyel taşıdığını vurgulayan Akdağ, şunları kaydetti:
     Bu anlamda bu seferlerin başlıyor olması son derece önemlidir. Bu seferlerin sağlık açısından da özel bir durumu var. Biliyorsunuz Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi iki sene içerisinde bölgenin, Türkiyenin, Ortadoğunun Orta Asyanın en büyük ve en gelişmiş sağlık merkezlerinden birisi haline gelmiş olacak.
     Akdağ, üniversite hastanesi, tıp fakültesiyle işbirliği halinde yapacakları bin 500 yataklı son derece modern şehir hastanesini hem Erzurum halkına, hem Doğu Anadolu halkına hizmet için hem de bölgenin sağlık turizmi merkezi olması için hazırladıklarını anlattı. Akdağ, valilik salonunda, kurum amirlerinin katılımıyla basına kapalı değerlendirme toplantısına katıldı.
    
     -Tebrize ilk uçak seferi-
    
     Erzurum-Tebriz uçak seferlerinin başlaması dolayısıyla Erzurum Havalimanında tören düzenlendi. Törene katılan Recep Akdağ, Erzurum ve bölge için gelişme yolunda yeni bir adım attıklarını, Erzurumun bölgenin lokomotifi olarak her geçen gün biraz daha geliştiğine dikkati çekti.
     Erzurumdaki ve bölgedeki vatandaşların daha rahat, daha mutlu yaşayacağını belirten Akdağ, Evine daha fazla para girecek. Daha huzurlu olacak. Refah seviyesi artacak. Bütün bu yaptığımız işlerin, hizmetlerin aslında net olarak anlamı budur dedi.
     Akdağ, şöyle devam etti:
     AK Parti hükümetleri olarak insanların mutluluğunun peşindeyiz. Siyaset bunun peşinde olmalıdır. Siyasetin temel felsefesi, temel anlamı bu olmalıdır. Bugün Tebrize başlattığımız hava uçuşları Erzurum ve bölge insanı için son derece önemlidir. Küçük kibar uyarılar da yapıldı. Bu uçuşlara Erzurumluların, bizim de sahip çıkmamız gerekir. Yani eğer uçuşlarda yeterince yolcu olmazsa bir müddet sonra bu uçuşlar sonlanır. Dolayısıyla biz bu meseleye, Tebriz ile İran ile ticari ilişkilerimizi güçlendirerek sahip çıkmalıyız. Zaten biraz da ana amaç buydu.
     Akdağ, 2002 yılında Erzurumda gelen-giden yolcu sayısının 94 bin olduğunu, 2011 yılı sonu itibarıyla 828 bin kişinin Erzurumdan uçtuğunu söyledi.
     Bu başarının arkasında, istikrarlı bir hükümetin ve çok başarılı bir ekonomi yönetiminin olduğunu vurgulayan Akdağ, Biz Tebriz ile ticari ve kültürel ilişkileri geliştirecek bir zeminde mütalaa ediyoruz ama buna yeni bir unsur daha ekledik. Sağlık. Erzurum, sağlık turizmi merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Bölgenin birçok yerinden olduğu gibi Tebrizden de İrandan da Erzuruma gelecekler ve burada tedavi olacaklar dedi.
     Anadolujet Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan da sadece Anadolujet olarak Erzurumda haftalık 60 uçuş yaptıklarını, önemi giderek artan Erzuruma yeni sürprizlerinin olduğunu belirterek, uçuşların ticari olarak doluluğunun, diğer uçuşların önünü açacağını belirtti.
     Konuşmaların ardından, salonda kokteyl verildi.
     Sağlık Bakanı Akdağ, kızı Cemile Akdağ, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve diğer yetkililerle birlikte, Anadolujetin düzenlediği ilk uçakla Tebrize hareket etti.
     Bu arada, Anadolujet, Erzurum-Tebriz arasında 25 Haziran 2012 tarihi itibarıyla haftada 2 gün karşılıklı uçuşlara başlayacak.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER