Erzurumlular otobüs beklerken üşümeyecek

Erzurumlular otobüs beklerken üşümeyecek -Belediye tarafından yaptırılan içerisinde ısıtıcılar bulunan kapalı durak vatandaşların hizmetine sunuldu -Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Badur: Vatandaşlar bu durakta


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yapılan içerisinde ısıtıcılar bulunan kapalı durakla vatandaşlar soğuk havadan etkilenmeden toplu taşım araçlarını bekleyecek.
     Cumhuriyet Caddesinde ilki yapılan kapalı durak, vatandaşların hizmetine sunuldu. Toplu taşım araçlarını beklerken kışın soğuk yaz aylarında ise sıcak havadan etkilenmeyecek vatandaşlar, durakta bulunan prizlerle cep telefonlarını da şarj edebilecek. Fotoselli kapısı bulunan durakta, 2 adet ısıtıcı, akıllı durak sistemi ekranı da bulunuyor.
     Büyükşehir Belediye Destek Hizmetleri Daire Başkanı Amir Badur, durağın hizmete açıldığını, bu durakla vatandaşların artık soğukta üşümeyeceklerini söyledi.
     Bölgenin iklimsel şartların soğuk olması dolayısıyla gelen talepler doğrultusunda bu durakların yapımına başladıklarını anlatan Badur, Bu durak Doğu Anadolu Bölgesinde bir ilktir. Belediyemizin atölyelerinde personelimiz yaptı. Bu bir portatif başlangıç, bunun sayısını artıracağız. Halka hizmet için şehrin her tarafına zaman sonra yapacağız dedi.
     Badur, sıfırın altındaki havalarda genç yaşlı herkesin zorluk çektiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Bazı günler otobüsler arızalanınca geçen süre içinde vatandaşlar bekliyor ve üşüyor. Biz de düşündük ve böyle bir durağın yapılmasının uygun olduğuna karar verdik. Durağın içinde 2 adet ısıtıcı, akıllı durak sistemi ekranı, fotoselli kapılar ve ilerleyen günlerde kullanılacak kardelen karta uyumlu sistem bulunuyor. Bunu yaptık ve halkımızın beğenisini sunduk.
     Badur, durakta vatandaşların kışın ısınacağını yaz aylarında serinleyeceğini belirterek, şöyle devam etti:
     Yaz aylarında bu ısıtıcılar içerinin havasını serinletecektir. Durak içinde bulunan ekranda tanıtım ve reklamlarda yapılacak. İçerde bulunan prizlerle vatandaş telefonunu şarj edebilecek. Vatandaşa en iyi hizmeti bu şekilde veremeye gayret göstereceğiz. Maliyetiyle ilgili de şu kadarını söyleyeyim, diğer yapılan yeni cam duraklarla hemen hemen aynı. Aralarında çok bir fark yok dedi.
     Durağı kullanan Hanım Arslan da yapılan hizmetin güzel olduğunu, diğer duraklarında bu şekilde yapılması gerektiğini ifade etti. Arslan, içerisinde ısıtıcı ve akıllı ekran bulunan durakta kar yağışlı ve soğuk havalarda beklemenin daha keyifli olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumlular otobüs beklerken üşümeyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER