Esat Paşa Haziresi onarıldı

Esat Paşa Haziresi onarıldı


ERZURUM (A.A) - Esat Paşa Haziresi Yakutiye Belediyesi tarafından onarıldı.
     Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yaptığı yazılı açıklamada, Esat Paşa Camisi yanında yer alan ve Nakşibendi Şeyhi Osman Efendinin türbesinin de yer aldığı hazirenin duvarının kaymadığı ve bazı mezarların zarar gördüğünü belirtti.
     Esat Paşa Haziresinin Yakutiye Belediyesi tarafından yeniden yapılarak diğer mezarların da tahrip olması engellendiğini ifade eden Korkut, şunları kaydetti:
     1866 tarihli Nakşibendi Şeyhi Osman Efendinin türbesinin de bulunduğu ve çoğunlukla tarikat önderlerinin kabirlerinin bulunduğu Esat Paşa Haziresi, tahrip olmaktan kurtarıldı. Hazirenin alt kısmında yapılan binanın yapımı sırasında oluşan kayma, yapılan istinat duvarının yetersiz oluşu nedeniyle geçtiğimiz aylarda yeniden kaymış, birkaç mezar taşı da kayma sırasında kırılmıştı. Kimsenin sahip çıkmadığı Esat Paşa Haziresi, Yakutiye Belediyesi tarafından onarıldı. Hazirede yatanlar gibi onların mezar taşlarının da kültürel olarak önemi var. Kaymaya neden olan derinliği dolguyla yükselttik. Ardından güçlendirilmiş bir duvar yaparak yeni kaymaların önüne geçtik. İnşallah bundan böyle bir sorun olmayacak, Esat Paşa Haziresinin sakinleri de ebedi uykularına devam edecekler.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Esat Paşa Haziresi onarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER