Esentepe Parkının temeli atıldı

Esentepe Parkının temeli atıldı -Gerede Belediye Başkanı Baygın: "Temelini attığımız hiçbir işimizi bugüne kadar yarım bırakmadık. Bu inşaatı da en kısa sürede tamamlayıp halkımızın kullanımına sunacağız"


BOLU (A.A) - Gerede Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan ve Esentepe Mesire Alanında yapılacak olan park kafenin temel atma töreni yapıldı.
     İhaleyi kazanan yüklenici firma tarafından Esentepe Mesire Alanında düzenlenen törende konuşan Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Geredenin öğrenci, sanayi ve turizm şehri olduğunu ve şehirde turizm açısından eksiklerin tamamlandığını söyledi.
     Esentepe Mesire Alanının Bolunun cennet köşelerinden biri olduğunu ifade eden Baygın, "Yaz ve kış aylarında yerli yabancı turist akınına uğruyor. Belediye olarak önce metruk halde bulunan Esentepe Havuzlu Bahçeyi yap işlet devret modeli ile ilçeye kazandırdık. Eski Gerede Evi Butik Oteli kendi öz kaynaklarımızla bitirme aşamasına geldik yakında anahtar teslimi ile işletme ihalesine çıkacağız" şeklinde konuştu.
     Şehir merkezindeki çalışmaların yanı sıra mesire alanında da turizme katkı sağlayacak çalışmaların olduğunu vurgulayan Baygın, "Esentepe Parkın temelini attık. Temelini attığımız hiçbir işimizi bugüne kadar yarım bırakmadık. Bu inşaatı da en kısa sürede tamamlayıp halkımızın kullanımına sunacağız. İlçemize bölgemize hayırlı olsun" dedi.
     Konuşmaların ardından protokol üyelerinin temel atma butonuna basması ile temel atma işi gerçekleştirildi.
     Mülkiyeti Gerede Belediyesine ait Esentepe Park Kafe binası, yap işlet devret ihale yöntemi ve kapalı teklif ihale usulü ile yapıldı. İhaleyi kazanan yüklenici Erol Erdoğan ile yapılan sözleşme sonrası inşaat çalışmaları başladı. Sözleşme gereği ihaleyi kazanan Erdoğan, Esentepe Parkı 19 yıl 11 ay süreyle işleteceği bildirildi.
    
     Muhabir: İsmail Kabasakal / Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Esentepe Parkının temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER