Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Baykal: -Teşkilatları ziyaretimde parti içi muhalefet hazırlığı konusunda bir gözlemim veya projem yok. Ama bir telaş olduğunu seziyorum


ÇORUM (A.A) - Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Teşkilatları ziyaretimde parti içi muhalefet hazırlığı konusunda bir gözlemim veya projem yok. Ama bir telaş olduğunu seziyorum dedi.
     Baykal, partisinin Çorum İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, CHPnin eski milletvekili Suat Binicinin oğlunun düğünü için Samsuna giderken Çoruma uğradıklarını ifade ederek, ziyaretinin bir nezaket ve dostluk ziyareti olduğunu belirtti.
     Partide beraberlik ve dayanışma ortaya koyma adına bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Baykal, şöyle konuştu:
     Ancak partide tartışılması gereken konular ortaya çıkabilir. Onlar da tartışılıyor. Tartışılmazsa yanlış olur. Partilinin görevi, partinin ilkelerini sahiplenmek, savunmak ve başarıya götürmektir. Bu da temel bir görevdir. Bu bakımdan herkes görevini yapıyor. Siz hiç merak etmeyin. Partinin ilkeleri tartışılabilir, konuşulabilir, bunu gerektiren şartlar ortaya çıkabilir. Çıktığı zaman da konuşulur. Bundan da daha doğal bir şey yoktur. Bu kimseyi rahatsız etmesin.
     Bir gazetecinin, Siz CHPnin eski genel başkanısınız, bu nedenle ziyaretiniz bir milletvekili ziyareti olarak algılanmıyor. Bu tür ziyaretlerinizde parti içi muhalefet hazırlığı var mı ya da ziyaret ettiğiniz teşkilatlarda buna benzer beklentiler gelişiyor mu sorusu üzerine, şunları söyledi:
     Teşkilatları ziyaretimde parti içi muhalefet hazırlığı konusunda bir gözlemim veya projem yok. Ama bir telaş olduğunu seziyorum. Bu ziyaretleri niçin yaptığım ortada. Gizli saklı bir şey yok, bir temas yok, bir buluşma yok. Hangi saatte geliyorum, gidiyorum, gittiğim örgüt hepsi belirli, herkesle beraberim. Şimdi de Çorumdayım ama birazdan da bizi yolcu edeceksiniz, gideceğiz. Ama bir telaş olduğunu seziyorum. Olayı bu şekilde değerlendirmeye yönelik bir anlayışın, yaklaşımın zihinlerde yer tuttuğunu görüyorum.
    
     -CHPye bir koalisyon ortaklığı teklif edildiği açıktır-
    
     CHPye 28 Şubat sürecinde koalisyon ortaklığının teklif edildiğini anlatan Baykal, şunları kaydetti:
     Defalarca edildiği açıktır. Edenlerin de kim olduğu bellidir. Edenlere benim verdiğim cevap da bellidir. Bu Erbakandır. Daha 28 Şubat sürecinden öncesi, bana geldi koalisyon kuralım diye, her türlü teklife açık. Dedim ki ben sizinle koalisyon kurmam, niye kurmam onu da söyleyeyim dedim ve teker teker saydım. Bakın siz gelirseniz öyle bir eğitim politikası izlersiniz ki bu politika, Türkiyeyi buraya getiren politikayı ortadan kaldırır. Öyle bir dış politika izlersiniz ki, Türkiyenin dünyadaki yeri sorgulanır. Siz askerle öyle bir politika izlersiniz ki Türkiyenin dengelerini çok ciddi sıkıntıya sokarsınız. Bunun sorumluluğunu benim almam mümkün değildir.
     Bir süre sonra 28 Şubat süreci başladı, beyler geldi. Muhtıralar ortaya çıkmaya başladı, gene geldi bu, bir teklifle daha bize... İlk geldiği zaman sayın Oğuzhan Asiltürk yanındaydı, ikisi gelmişlerdi, ikinci gelişinde bütün ekibini toplayıp getirmiş. Dedim ki, Size ilk geldiğiniz zaman hayır demiştim ve bazı gerekçeler söylemiştim. Bugün yanınızda gelen arkadaşlarınız yoktu. O gün söylediğim hayırın metnini ayrı ayrı zarflarda hazırlattım, izin verirseniz dağıtayım, aynı şartlar gene geçerli. Yani koalisyon teklif edildi, işte bu. Başka ne olacak-
     Konuşmasının ardından Kültür Sitesi önünde partililerle hatıra fotoğrafı çektiren Baykal, beraberindekilerle Samsuna hareket etti.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER